ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βγήκαν "παγανιά" για το τσιγάρο και στην Πάτρα - Πάνω από 20 συστάσεις

Μακρυγένη Ελευθερία
Κοινοποίηση
Tweet

Έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού νόμου

Έλεγχοι σε  δεκάδες καταστήματα και στην Πάτρα έγιναν χθες για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Μεικτά κλιμάκια στα οποία συμμετέχουν και αστυνομικοί  διενήργησαν ελέγχους για το κατά πόσο εφαρμόζουν καταστηματάρχες και θαμώνες τον αντικαπνιστικό νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έγιναν 20 συστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Το προηγούμενο Σάββατο ελέγχθησαν καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, από επιθεωρητές-ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας παρατίθενται παραδείγματα συνδρομής και συστάσεων περί μέτρων πρόληψης & αποτροπής, όπως:

1. Ζητείται από τον υπεύθυνο/εκπρόσωπο του καταστήματος να απευθυνθεί προς τους καπνίζοντες σχετικά με την απαγόρευση καπνίσματος, οι οποίοι συμμορφώθηκαν άμεσα.

2. Ζητείται να αυξηθούν οι σημάνσεις περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους του χώρους και να είναι μεγαλύτερες, περισσότερες και πιο ευδιάκριτες.

3. Ζητείται να απομακρυνθούν τα τασάκια από τα τραπέζια

4. Ενημερώνεται ο υπεύθυνος/εκπρόσωπος σχετικά με την ακριβή έννοια του «εσωτερικού χώρου»

5. Καταγραφή προβληματισμών υπεύθυνου/εκπροσώπου καταστήματος σχετικά με όρους που χρησιμοποιούνται στις σχετικές διατάξεις.

 

Κάπνισμα τέλος στο Καζίνο Ρίου - Τι γίνεται με τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

 

"Εφοδοι" για το τσιγάρο - Ξεκίνησε το "σαφάρι" σε παιδότοπους, μπαρ και ταβέρνες

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Ειδήσεις

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.