ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σεπτέμβρης έφυγε με ...34αρια!

Κοινοποίηση
Tweet

Ζέστη και για σήμερα 1η Οκτωβρίου

Με αρκετή ζέστη έκλεισε ο Σεπτέμβριος του 2019, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Στο σχετικό χάρτη, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπως αυτή καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους σταθμούς με τις 8 υψηλότερες μέγιστες, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 34 βαθμούς στη Μακρακώμη Φθιώτιδας (34.6) και στη Λάρισα (34.3), ενώ σε αρκετούς ακόμη σταθμούς ξεπέρασε τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τη Δυτική Κρήτη από το μεσημέρι, όπου και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 15 έως 31, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 16 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 32, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 29 και στην Κρήτη από 14 έως 28, ενώ στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις