ART

/

Ένα θαύμα της τεχνολογίας «ζωντανεύει» την Κάλλας στην Αθήνα

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η θρυλική ντίβα θα σμίξει ψηφιακά με τη live ορχήστρα της Eθνικής Λυρικής Σκηνής τον προσεχή Νοέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πρωτόγνωρο τεχνολογικό υπερθέαμα χαρακτηρίζεται η κοσμογυρισμένη παράσταση «Callas in Concert» που καταφθάνει το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου στο «Θέατρον», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η θρυλική ντίβα της όπερας, Maria Callas «επιστρέφει» στη σκηνή 45 χρόνια μετά, μέσω της σύγχρονης ολογραφικής ψηφιακής τεχνολογίας και το κοινό έχει πλέον την ευκαιρία για μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Να την απολαύσει «ζωντανά» σε συναυλία. Μιλάμε για μια πρωτοποριακή αναπαράσταση της μοναδικής ερμηνείας της Callas επί σκηνής, αυτής που την ανέδειξε σε μύθο του μελοδράματος.  

Με αυτόν τον μοναδικά καινοτόμο και πρωτότυπο τρόπο, μπορεί κανείς να εκστασιαστεί όπως οι προηγούμενες γενιές από την ανυπέρβλητη ικανότητά της να συνδέεται με τον κόσμο χάρη στη  μαγική φωνή και το απαράμιλλο πάθος της. Όλα αυτά με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,  υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Eímear Noone. Η Callas θεωρείται η σπουδαιότερη σοπράνο στην ιστορία της μουσικής. Το 2007 τα βραβεία Grammy της απένειμαν το Lifetime Achievement Award και την ίδια χρονιά ψηφίστηκε από κοινό και κριτικούς του BBC Music Magazine ως η μεγαλύτερη σοπράνο στον κόσμο. Πέντε χρόνια αργότερα, στη λίστα των επιτυχιών της ήρθε να προστεθεί και η ένταξη της στο Hall Of Fame του περιοδικού Gramophone, του Νο.1 εντύπου κλασικής μουσικής που εκδίδεται στο Λονδίνο από το 1923.

 

 H BASE Hologram, η κορυφαία εταιρεία δημιουργός περιεχομένου ζωντανής ψυχαγωγίας, αξιοποιεί την τεχνολογία των ολογραφικών ταινιών για την παραγωγή συναυλιών και ειδικεύεται στη δημιουργία θεαμάτων μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας μια φωτορεαλιστική, τρισδιάστατη απόδοση, δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να συνδεθούν βιωματικά με το περιεχόμενο της ζωντανής παράστασης. Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του project έχει η Warner Classics, διαθέτοντας όλες τις ηχογραφήσεις με τη φωνή της Maria Callas που έχει στην κατοχή της.

Eπισημαίνουμε πως η  μεγάλη παραγωγή “Callas In Concert”έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχοντας φιλοξενηθεί σε μερικά από τα πιο εμβληματικά μουσικά θέατρα όπως την English National Opera στο Λονδίνο, τη Salle Pleyel στο Παρίσι, το Θέατρο Bozar στις Βρυξέλλες κ.α. έρχεται και στην Αθήνα, για δύο μόνο βραδιές.

 

*Εισιτήρια από 35 ως 90 ευρώ. Ζώνη VIP: 90€- www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 212 254 0300 & 11876

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View