ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτή είναι ίσως η ωραιότερη και μεγαλύτερη μπουκαμβίλια της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Έχει "ντύσει" ένα ολόκληρο μπαλκόνι κι έχει σκεπάσει το πεζοδρόμιο

Έχει "ντύσει" ένα ολόκληρο μπαλκόνι κι έχει σκεπάσει το πεζοδρόμιο της Ρήγα Φεραίου πάνω από την οποία κρέμεται. Ο λόγος για μια πανέμορφη και επίσης τεράστια μπουκαμβίλια που έχει αναπτυχθεί μπροστά από bistro cafe σε ημιυπαίθριο χώρο πολυκατοικίας, στο ύψος της Πουκεβίλ.

Το εντυπωσιακό μωβ χρώμα σπάει το γκρι του τσιμέντου της πόλης και κάνει τους πολίτες να κοιτούν ψηλά.

Ούσα στην καλύτερη περίοδο για την ανάπτυξή της, η μπουκαμβίλια της Ρήγα Φεραίου, έχει ανθίσει και τα μωβ άνθη της εντυπωσιάζουν. Γενικότερα τα άνθη της μπουκαμβίλιας είναι ζωηρόχρωμα, μετρίου μεγέθους σε ποικίλους χρωματισμούς. Η υφή τους είναι χάρτινη και με την πάροδο μερικών εβδομάδων πέφτουν και αντικαθίστανται με καινούργια. Μπορεί να είναι λευκά, ροζ, κόκκινα, βυσσινί, μοβ ακόμη και πορτοκαλί. Οι βλαστοί της μπουκαμβίλιας είναι ξυλώδεις και διακλαδώνονται, αναρριχώνται και μπορούν να φθάσουν σε ύψος εως και τα 12 μέτρα. Η μπουκαμβίλια είναι ευαίσθητη στο ψύχος και αγαπά τις ηλιόλουστες περιοχές.

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Ειδήσεις

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.