ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγνωστο για την ώρα αν θα "ανοίξει" φέτος η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Κοινοποίηση
Tweet

Αδιέξοδο στις συζητήσεις μετά την κατολίσθηση

Την απόφαση να συγκροτηθεί επιτροπή που θα διαχειριστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την παραλία του Ναυαγίου πήρε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου μετά την πρόσφατη συζήτηση για το θέμα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το άνοιγμα της διάσημης παραλίας το καλοκαίρι.

Στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε η επιστημονική έκθεση για την εκτίμηση του κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία που εκπονήθηκε προσφάτως από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα . Ο δήμαρχος Ζακύνθου ενημέρωσε ότι «ο κ. Λέκκας κινήθηκε ταχύτατα και ετοίμασε τη μελέτη, η οποία προβλέπει τρεις ζώνες», ενώ γνωστοποίησε ότι η μελέτη κοινοποιήθηκε στον λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος του απάντησε ότι «χρειάζεται έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία για να ανοίξει την παραλία στο κοινό».

«Δεχομαστε πιέσεις από παντού και γι’ αυτό τους καλώ εντός της εβδομάδας στο γραφείο μου» σημείωσε ο κ. Κολοκοτσάς, ο οποίος ανέφερε ότι «ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν πινακίδες στον χώρο».

Στη συζήτηση παραβρέθηκε εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής που πρότεινε να τοποθετηθεί ένα άτομο που θα επιβλέπει τον χώρο και την τήρηση των μέτρων που προβλέπει η μελέτη «Λέκκα» ενώ υποσχέθηκε «την παρουσία ναυαγοσωστικού σκάφους», αρκεί να ανοίξει η παραλία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις