ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτοικοι Αιγείρας: "Κλείστε τώρα τον επικίνδυνο ΧΥΤΑ" - Επικαλούνται χημικές αναλύσεις στον υδροφόρο ορίζοντα - ΦΩΤΟ

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε τις εικόνες

Στην Πάτρα βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, κάτοικοι και φορείς της Ανατολικής Αιγιάλειας ζητώντας το κλείσιμο πριν καν αδειοδοτηθεί του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων, κάνει αναφορά στην έκθεση του τμήματος περιβάλλοντος της Περιφέρειας η οποία κατά τη διενέργεια μετρήσεων σε γεωτρήσεις πλησίον του ΧΥΤΑ Αιγείρας διαπίστωσε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα του ΧΥΤΑ.

Τουλάχιστον 30 κάτοικοι της Αιγείρας πήγαν στο προγραμματισμένο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας και ζήτησαν να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θεμα του ΧΥΤΑ και της επικινδυνότητάς του.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, στις τρεις γεωτρήσεις που διανοίχθηκαν, εντοπίζεται σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, σε μια δε από αυτές που άφριζε- οι τιμές ρύπων είναι 8 φορές μεγαλύτερες του επιτρεπτού ορίου!

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, το νερό δηλητηριάζεται από τον παράνομο ΧΥΤΑ». Παράλληλα βάλλουν κατά δημοτικών συμβούλων και τοπικών προέδρων, στους οποίους και καταλογίζουν τον ρόλο του καταγραφέα ενός αργού θανάτου της περιοχής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις