Του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, φαρμοκοποιός και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κατοίκων για τις αντιδρομήσεις της Κανακάρη και της Κορίνθου, απαντώνστας στο άρθρο της Νεκταρίας Ντούκα με τίτλο: Πόσες ακόμα υποχωρήσεις σε μικροσυμφέροντα από τον Δήμο της Πάτρας για Μαιζώνος, Κανακάρη, Ποδηλατόδρομο; επισημαίνει:
κ. Νεκτ. Ντούκα σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας.
Ως Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κατοίκων για τους οδούς Κανακάρη & Κορίνθου, όπου εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιούμαστε και έχουμε συναντήσει - συνομιλήσει πολλές φορές με το σύνολο των φορέων της πόλης, επιβάλλεται να εκθέσω τις προτάσεις μου πάνω στα τρία σοβαρά θέματα (Αντιδρόμηση της Κανακάρη, Ποδηλατόδρομο & Κόμβο Ταμπαχάνων), που με τόση γλαφυρότητα αναφέρεστε στο σχόλιό σας.
Αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη:
Α) Η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος ΔΕΝ κωλύετε με την ΜΗ αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη! Αυτό διότι ανεξάρτητα από την αντιδρόμηση, η πεζοδρόμηση θα αρχίσει μετά την οδό Κολοκοτρώνη, διότι θα έχουμε και αντιδρόμηση της οδού Μαιζώνος για να περάσουν τα Αστικά Λεωφορεία, την στιγμή που δεν μπορούν να περάσουν από την Κανακάρη. Συμβαίνει πουθενά στην Ενωμένη Ευρώπη που ανήκουμε, να κατασκευάζεται εν έτη 2018 ένας νέος αστικός δρόμος στον οποίο να μην μπορούν να περάσουν τα Αστικά Λεωφορεία;
Β) Μετά την παράδοση της οδού Κανακάρη, έχουμε μια στενή οδό με τέσσερες (4) ανηφόρες (άρα μεγάλη ηχορύπανση & ατμοσφαιρική ρύπανση), με ανύπαρκτα πεζοδρόμια από τα οποία δεν παρέχεται καμιά ασφάλεια για τους πεζούς, καμιά πρόσβαση σε αυτά των ΑΜΕΑ, στην δε διασταύρωση με την οδό Γκότση με παρέμβαση του Δήμου κατασκευάστηκε ημιυπόγειο πεζοδρόμιο όπου κανένας δεν μπορεί να περάσει.
Γ) Στο ανωτέρω και στενότερο κομμάτι της οδού Κανακάρη (από την Γκότση μέχρι & την οδό Νόρμαν) που διαμένουν πάνω από πεντακόσια (500) άτομα, θα τους απαγορευτεί δια ροπάλου να παρκάρουν, να αρρωστήσουν, να καλέσουν ασθενοφόρο, να συντηρήσουν τις κατοικίες τους, να βάλουν πετρέλαιο το χειμώνα και οποιαδήποτε άλλη εργασία που έχει ανάγκη ένας κοινός θνητός που ζει σε μια πόλη, διότι σε αυτό το κομμάτι ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
Δ) Το τέρμα της οδού Κανακάρη (έξοδο στον κόμβο Κουρτέση), καταλήγει έξω από ένα μεγάλο Σχολικό Συγκρότημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών (το αρχικό σχέδιο προέβλεπε η οδός να καταλήγει πάνω από το Σχολείο). Εκεί λοιπόν στον κόμβο Κουρτέση, θα έχουμε μετά την προβλεπόμενη αντιδρόμηση: έξοδος της Κανακάρη, είσοδος της Μικρής Περιμετρικής, είσοδος της οδού Αγ. Σογίας (λόγω αμφιδρόμησης) και είσοδος-έξοδος των μαθητών του Σχολείου. Μπορούν όλα τα ανωτέρω να εξελίσσονται με ομαλότητα και ασφάλεια, χωρίς να συμβεί κανένα σοβαρό ατύχημα; Εδώ το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του κόμβου Ταμπαχάνων.
ΤΕΛΙΚΑ είναι μικροσυμφέροντα κατοίκων οι επισημάνσεις, οι προτάσεις, οι αντιρρήσεις που έχουμε κάνει ως Συντονιστική Επιτροπή και έχουμε καταθέσει εδώ και ένα χρόνο στα τοπικά ΜΜΕ για την ΜΗ αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη & Κορίνθου, Ή μήπως υπάρχουν άλλα συμφέροντα που επιβάλουν λύσεις ΟΧΙ για το καλό της πόλης;
Ποδηλατόδρομο της πόλης.
Στην ενωμένη Ευρώπη (από όπου παίρνουμε πόρους για δημιουργία υποδομών) θα κατασκεύαζαν ένα ποδηλατόδρομο πάνω σε ένα πολύ μεγάλης κυκλοφορίας δρόμο όπως είναι η Όθωνος Αμαλίας; Ο οποίος δρόμος είναι μοναδικός και πολύ αναγκαίος για το κυκλοφοριακό, διασχίζοντας την πόλη από Βορρά προς Νότο. Δηλαδή προτιμάτε την αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου, ώστε όλο το κυκλοφοριακό φορτίο να περάσει μέσα από το κέντρο της πόλης; Εδώ ξεπερνάμε την Ευρώπη, διότι εκεί έχουν κάνει πράξει εδώ και χρόνια «το κέντρο της πόλης με λιγότερα αυτοκίνητα».
Σχετικό μου άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο “The best” στις 19-10-2018 με θέμα:
«Θέλουμε Ποδηλατόδρομο στην πόλη μας»;
Μικρή Περιμετρική.
Όπως επισημαίνετε στο σχόλιό σας, η Μικρή Περιμετρική προγραμματίστηκε το έτος 1977, όπου στο σημείο του κόμβου Ταμπαχάνων επικρατούσε μηδαμινή κίνηση. Όμως το Δημοτικό Σχολείο προϋπήρχε σε εκείνο το σημείο, αλλά δεν λήφθηκε υπ’ όψιν. Επίσης όταν προγραμματίστηκε η διάνοιξη της οδού Κανακάρη (έτος 1962), από εκεί περνούσαν μόνο κάρα και τίποτα άλλο, όμως το μεγάλο Σχολικό Συγκρότημα και ο κόμβος Κουρτέση κατασκευάστηκαν αργότερα. ΠΟΙΑ μικροσυμφέροντα οδήγησαν να κατασκευαστούν αυτά τα έργα σε μελλοντικά κομβικά σημεία της πόλης; Ο χρόνος διέλευσης ενός οχήματος από μια διασταύρωση, ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει κάποιος στην δουλειά του είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία μιας πόλης. Οι κάτοικοι που ζουν εδώ και χρόνια στην Αρόη, στην Εγλυκάδα, κ.τ.λ. θα πρέπει να τιμωρηθούν για να μην δαπανηθούν άλλα χρήματα για την λειτουργικότητα του κόμβου; Και εδώ βλέπετε μικροσυμφέροντα και όχι ζωτικά προβλήματα που ζητούν λύση άμεσα;
Για περαιτέρω ανάλυση του θέματος, σας στέλνω τις προτάσεις που κατέθεσα από την 01 Οκτώβρη 2018 στην Περιφέρεια (ανοικτός διάλογος της Περιφέρειας με τους πολίτες) για τα προβλήματα που εμφάνισε η Μ. Περιμετρική και οι δύο κόμβοι μετά την λειτουργία τους.
Μετά τιμής
Δημήτρης Δημητρόπουλος
Φαρμακοποιός
Οι προτάσεις που κατέθεσα στην Περιφέρεια για την Μ. Περιμετρική
Προτάσεις για τα Προβλήματα της Μικρής Περιμετρικής & για τους δύο Κόμβους.
κ. Περιφερειάρχη, κ. κ. των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας,
Με χαρά αποδεχτήκαμε την έναρξη λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής, έργο πνοής για την πόλη έστω και εάν έγινε καθυστερημένα.
Οι όποιες δε αστοχίες του έργου, δεν συνιστούν στο να υποβαθμιστεί η σπουδαιότητα του, μα επιβάλλεται να συνεισφέρει αρκετά στην επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης, συμβάλλοντας με τις όποιες παρεμβάσεις, να χρησιμοποιείται σωστά από τους συνδημότες μας.
Η πρόσληψη δε Συγκοινωνιολόγου από την Περιφέρεια, σημαίνει πως μετά τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι πολίτες, θα επιλυθούν σύντομα οι όποιες ατέλειες παρουσιάζει το έργο στην χρήση του.
Συμβάλλοντας λοιπόν και από δικιά μου πλευράς στην ανωτέρω διαδικασία, Σας καταθέτω, τους προβληματισμούς μου, τις προτάσεις μου για το έργο.
Η παράδοση λοιπόν της Μικρής Περιμετρικής σημαίνει πως σε τρία (3) λεπτά βρίσκεται οποιοδήποτε την χρησιμοποιεί, στην άλλη άκρη της πόλης, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.
Με την παράδοση δε του κόμβου εντοπίσαμε τα εξής:
Δεν υπάρχει έξοδο της Μ. Περιμετρικής προς Κάστρο - Δασύλλιο, επικίνδυνη στροφή, πρόβλημα για τους κατοίκους που μένουν στην Αρόη να περάσουν τον κόμβο, δυσκολία για τους οδηγούν που θέλουν να πάνε από τον κόμβο προς την οδό Γερμανού, Ασφάλεια διέλευσης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γλαράκη και των Πεζών γενικά, (δηλ. γενικά μεγάλο πρόβλημα στον κόμβο Ταμπαχάνων), δυσκολία ενός οδηγού από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου (στην κάθοδο του Δασυλλίου), για να στρίψει αριστερά, για να μπει στην νέα οδό, Μποτιλιάρισμα οχημάτων στο τέρμα του οδού Γερμανού κ.τ.λ.
Αναλυτικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται και μπορούν να επιλυθούν αρκετά στους δύο κόμβους και Μ. Περιμετρική, είναι τα εξής:
Α) Κόμβος Κουρτέση:
1) Ο κόμβος μετά την κατασκευή του απέκλεισε τους Πεζούς στο να τον διασχίζουν με ασφάλεια, όταν η πόλη πρώτα κατοικήθηκε από τους κατοίκους της και μετά από τα τροχοφόρα.
2) Εάν υλοποιηθεί η αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη & Κορίνθου και η διπλοδρόμηση της οδού Αγ. Σοφίας, στην έξοδο της Κανακάρη προς τον κόμβο, θα έχουμε τον ίδιο μποτιλιάρισμα, πρόβλημα που έχουμε τώρα στον Κόμβο Ταμπαχάνων, πέραν του σοβαρού προβλήματος της ασφάλειας των Μαθητών του Σχολικού Συγκροτήματος.
3) Τα οχήματα που κατεβαίνουν από την Μικρή Περιμετρική και μπαίνουν στον κόμβο, (στην προέκταση της Κανακάρη), βρίσκουν αμέσως μπροστά τους το ΣΤΟΠ, πριν στρίψουν αριστερά για να πάρουν την οδό Αγ. Σοφίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ατυχήματος.
4) Δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών, αφαιρέθηκε ένας Φωτεινός Σηματοδότης στην είσοδο του κόμβου ερχόμενοι από την Εθνική, με αποτέλεσμα μόνο πουλί πετούμενο να μπορεί να διασχίζει σε αυτό το σημείο τον δρόμο, όταν τα οχήματα σε αυτό το σημείο, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, την στιγμή που το επόμενο φανάρι είναι κάτω στην Αγ. Σοφίας.
5) Μεγάλος αριθμός θέσεων parking καταργήθηκαν, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στους περιοίκους στην περιοχή, που είναι πυκνοκατοικημένη.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
Α) Όταν μπαίνει σε λειτουργία το φανάρι της Μ. Περιμετρικής εισόδου στον κόμβο Κουρτέση, το φανάρι της οδού Κορίνθου να είναι κόκκινο.
Β) Να μπει φανάρι στο ύψος της οδού Αχαϊκής Συμπολιτείας, (εκεί ήταν πριν) εισερχόμενοι στον κόμβο από την Εθνική, δίνοντας δυνατότητα στους πεζούς να περάσουμε μα ασφάλεια απέναντι.
Γ) Συμπληρωματικές εργασίες στον Κόμβο, με τελικό σκοπό η οδός Κανακάρη να λειτουργεί ως είσοδο, θέμα που επιβάλλεται να γίνει τελικά, διότι η διάνοιξη δεν καλύπτει την σχετική Νομοθεσία για την ικανότητα, ασφάλεια της οδού να γίνει κύρια έξοδο από την πόλη, με σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για τους Μαθητές του Σχολείου ΤΕΛ.
Δ) Να μπει Ταμπέλα στην είσοδο του Κόμβου, για να οδηγεί τους οδηγούς στην Μικρή Περιμετρική.
Β) Μικρή Περιμετρική:
Η Μ. Περιμετρική, έχει καλή βατότητα των τροχοφόρων, αλλά παρουσιάζει το εξής σοβαρό πρόβλημα.
Μετά την έξοδο από την στοά, πριν τον κόμβο Ταμπαχάνων, εμφανίζεται η πολλή Κλειστή στροφή, με ορατότητα μηδέν, όπου και με ταχύτητα 50 χιλιομ./ώρα, δεν υπάρχει ασφάλεια για το οδηγό. Σημειώνω δε πως στην άνοδο από τον Κόμβο Ταμπαχάνων, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικά σήματα για την κλειστή στροφή, το όχημα όμως ελέγχετε, λόγω ανηφόρας.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
1)Να γίνει νέα χάραξη της οδού, δηλ. να ανοίξει η στροφή στην έξοδο προς τον κόμβο, βάση των δυνατοτήτων που υπάρχουν.
2) Να μπει φανάρι παλλόμενο πριν την είσοδο στην στοά, για να ειδοποιεί τους οδηγούς για την επικίνδυνη στροφή και με όριο ταχύτητας μόνο 40 χιλιομ./ώρα
Γ) Κόμβος Ταμπαχάνων:
Διερχόμενος από τον Κόμβο εδώ και αρκετά χρόνια, ο κόμβος παρουσίασε τα πρώτα προβλήματα πριν την τελική μορφή που έχει τώρα.
Η διακοπή της συνέχισης της κυκλοφορίας της οδού Γερμανού απέναντι από τον κόμβο, επιβάρυνε την ήδη επιβαρυμένη οδό 6ου & 12ουΣυντάγματος και την έξοδο πως την πλατεία Μαρούδα.
Μετά δε και την έναρξη λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής, οι χρόνοι που υπάρχουν στα Φανάρια αυτή την στιγμή, δημιουργούν πρόβλημα για τους οδηγούς που χρειάζεται να μπουν στην οδό Γερμανού, πέραν του ίδιου και σοβαρότερου προβλήματος για τους κατοίκους που έρχονται από την Αρόη προς τον Κόμβο.
Το πρόβλημα και για τους δύο κόμβους της Μικρής Περιμετρικής, έχει να κάνει πως κατασκευάστηκαν πάνω στην θέση που υπάρχουν δύο μεγάλα Σχολικά Συγκροτήματα, με την διαφορά, πως το Δημοτικό Σχολείο Γλαράκη, προϋπήρχε του κόμβου Ταμπαχάνων, μελέτης του έργου, ενώ το Σχολείο ΤΕΛ (τέρμα Αγ. Σοφίας), έγινε μετά την μελέτη που είχε γίνει για το έργο, τον κόμβου Κουρτέση, την διάνοιξη της Μ. Περιμετρικής και της οδού Κανακάρη.
Η πολυπληθείς συνοικία της Αρόης έχει πρόβλημα πρόσβασης για τους οδηγούς που έρχονται με την Μ. Περιμετρική. Στο να τους οδηγούνται δε προς την οδό Γερμανού, (κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο) σημαίνει πως επιβαρύνουμε περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη οδό, μετά δε και την μελλοντική πεζοδρόμηση της οδού Παντοκράτορος.
Εν ολίγης το πρόβλημα είναι πως ο κόμβος έχει προβλήματα, πως στον κόμβο θα πρέπει να φθάσουν οχήματα που τον χρειάζονται για τον διασχίσουν σε σύντομο χρόνο και όχι οποιοδήποτε.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
1) Να κατασκευαστεί Κυκλικός κόμβος στην θέση των Ταμπαχάνων, με κατάργηση της Πλατείας. (κατασκευάστηκε μια άλλη Πλατεία λίγο πιο κάτω δίπλα στο Σχολείο).
Διαφορετικά να μπει σε λειτουργεία ο μεγάλος Κυκλικός Κόμβος, δηλαδή συνέχιση της οδού Γερμανού μετά τον Κόμβο, (όπως λειτούργησε προσωρινά όταν εκτελούσαν έργα αποχέτευσης πριν μερικά χρόνια στην αρχή της οδού 6ου και 12ου Συντάγματος και λειτουργούμε μια χαρά.
Αναλυτικά: Συνεχίζει η οδός Γερμανού (μονόδρομος) μέχρι την οδό Δαιδάλου, (η Δαιδάλου ως μονό ή διπλό δρόμο) όπου εκεί θα ανεβαίνουν τα οχήματα, για να πάνε προς το ΚΕΤΧ, ΣΥΝΟΡΑ, και να στρίβουν αριστερά για να πάνε προς την Αρόη.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά και η οδός Ευπαδάμου για έξοδο μόνο προς Αρόη.
Εν συνεχεία, μονόδρομος της καθόδου της οδού 12ου Συντάγματος, από την διασταύρωση με την οδό Δαιδάλου, και συνέχεια της οδού 6ου Συντάγματος μέχρι Ταμπάχανα, όπου με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα μεγάλο Κυκλικό Κόμβο, με άνοδο την Γερμανού, οδό Δαιδάλου και κάθοδο της άλλης οδού, (μονόδρομος) μέχρι τον Κόμβο.
Η πρόταση αυτή διευκολύνει αρκετά την κάθοδο των οχημάτων από την Αρόη, (ως μονόδρομος στο τμήμα της οδού από την διασταύρωση με την 12ου Συντάγματός μέχρι τον κόμβο). ‘Έπεται πως χρειάζονται νέα φανάρια στην προέκταση της Γερμανού (διασταύρωση με την οδού 3ου Ορειβατικού, (άνοδο και κάθοδο από πλατεία Μαρούδα), η δε Λαϊκή Αγορά που γίνεται κάθε Τρίτη, επιβάλλεται να μεταφερθεί σε παρακείμενο δρόμο.
2) Κλείσιμο της εισόδου του Σχολείου Γλαράκη (για την ασφάλεια των Μαθητών) επί της οδού Γερμανού, ολική απαγόρευση έξω από αυτό της στάθμευσης και μεταφορά αυτής στον κάτω δρόμο οδό Γ. Ρούφου, (υπάρχει ήδη είσοδος), όπου στο τμήμα αυτό της οδού τις ώρες από 07.30 – 14.30 θα επιτρέπεται μόνο 5λέπτο στάση, για αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών Δημοτικού στα αυτοκίνητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η κάθοδος της οδού Δανιηλίδου για το Σχολείο με το ίδιο καθεστώς για τα οχήματα, όπου ήδη υπάρχει και εκεί είσοδο για το Δημοτικό.
Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε έξω από το Σχολείο τις δύο πραγματικές λωρίδες κυκλοφορίας της προέκτασης, της συνέχισης της οδού Γερμανού προς ΚΕΤΧ, ΣΥΝΟΡΑ, ΕΓΛΥΚΑΔΑ.
3) Να μπει νέα Ταμπέλα πάνω στον στύλο του Φαναριού στην είσοδο της πλατείας Μαρούδα, ερχόμενοι από το Νοσοκομείο, με σκοπό τα οχήματα να μπορούν να στρίψουν δεξιά στην οδό Μαραγκοπούλου, προς ΚΕΤΧ, ΣΥΝΟΡΑ, ΕΓΚΥΚΑΔΑ, και όχι να φθάνουν στον κόμβο για το ίδιο πράγμα.
4) Να γίνει η οδός Ευνάρδου, κύρια έξοδο προς Αρόη από την Μικρή Περιμετρική, με προτεραιότητα σε όλο το μήκος της, (νέα άσφαλτος στην οδό), λαμβάνοντας υπόψη πως θα πεζοδρομεί μελλοντικά η οδός Παντοκράτορος. Περαιτέρω δε, να απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων για 20 μέτρα πριν την διασταύρωση της οδού με την Γερμανού, με τελικό αποτέλεσμα να έχουμε δύο λωρίδες εξόδου σε αυτό το σημείο, όπου με σήμανση η μια προς τον Κόμβο και η άλλη προς το Αρχαίο Ωδείο. Η περαιτέρω δε διάνοιξη της οδού Ευνάρδου μέχρι την οδό Γούναρη, θα διευκολύνει περαιτέρω την κυκλοφορία, θα μειώσει την κίνηση στον κόμβο Ταμπαχάνων ως έξοδο, για τους οδηγούς που θα πηγαίνουν προς πλατεία Ομονοίας κ.τ.λ.
5) Να κατασκευαστεί έξοδο στην άνοδο της Μ. Περιμετρικής από τον Κόμβο προς το Κάστρο- Δασύλλιο, όπου με αυτό τον τρόπο ελαττώνομε την κίνηση προς την οδό Γερμανού για τους οδηγούς που πηγαίνουν στο περιοχή του Πυροσβεστείου.
6) Να διορθωθεί ο μικρός κόμβος έξω από την Δεξαμενή-Κάστρο οδός Παπαδιαμαντοπούλου, (η νησίδα που κατασκευάστηκε, έχει ως αποτέλεσμα να χωράνε ίσια-ίσια τα οχήματα στις δύο λωρίδες), για να μπορούμε να πηγαίνουμε προς Μικρή Περιμετρική και όχι να οδηγούμαστε όλοι προς την οδό Γερμανού, όπου την επιβαρύνουμε περαιτέρω και ειδικά μετά την μελλοντική, όπως προανέφερα πεζοδρόμηση της οδού Παντοκράτορος. Περαιτέρω δε, περισσότερος χρόνος στο φανάρι, στο τέρμα της οδού Μπουκαούρη για τα οχήματα που ανεβαίνουν.
Κλείνοντας σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω μαζί σας, να καταθέσω τις προτάσεις μου για την πόλη που όλοι μας αγαπάμε στο να γίνει καλύτερη, ομορφότερη και πιο λειτουργεί, φιλική προς τους κατοίκους της.
Μετά τιμής
Δημήτρης Δημητρόπουλος
Φαρμακοποιός,
και Μέλος της Συντονικής Επιτροπής Κατοίκων για τους οδούς Κανακάρη & Κορίνθου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr