ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στην πόλη μας η κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος αποκαλύφθηκε κι η δυσωδία της, την πνίγει

Κοινοποίηση
Tweet

Του Γιάννη Γκόβαα, πρώην γραμματέα Οργανωτικού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας

Με τα χρόνια της νιότης μου να έχουν υπηρετήσει το συνδικαλιστκό κίνημα, πληρώνοντας τίμημα, απώλειες συντρόφων και φίλων, αλλά και απολαμβανοντας την εκτίμηση διαχρονικά φίλων και «αντιπάλων» μια ξεχωριστή ευαισθησία έστω και σαν απόμαχος πια, εξακολουθώ να την έχω.

Με πόνο καρδιάς παρακολουθώ τα τεκταινόμενα – χρόνια τώρα – με τον πλήρη εκφυλισμό του, την ολοκληρωτική ανυποληψία του και την κατάντια της παρουσίας σφραγιδοφυλάκων κολαούζων ενός συστήματος που κατέρρευσε από την διαφθορά και τη διαπλοκή, στις διοικήσεις των οργανώσεων της πλειοψηφίας του.

Στην πόλη μας αυτή η κατάντια αποκαλύφθηκε κι η δυσωδία της, την πνίγει.

Κάποιοι επαγγέλθηκαν κάθαρση και αποκατάσταση , αλλά αποκαλύφθηκε ότι κι αυτοί στα πλαίσια του κομματικού ελέγχου με τις ίδιες μέθοδες και πρακτικές πορεύτηκαν και εξακολουθούν.

‘Ολος ο κομματικός μηχανισμός, μα όλος της περιοχής, στο κλαρί για την επίτευξη του στόχου της άλωσης, για να μετατραπεί σ' ένα ακόμη γρανάζι του.

Προσφυγές, καταγγελίες, καλπονοθείες ένθεν και κείθεν συνθέτουν την μιζέρια τους ερήμην της στενάζουσας από την οικονομική κρίση Εργατικής τάξης που υποτίθεται ότι θα υπηρετούν διεκδικώντας καλύτερη ζωή.

Σήμερα έμαθα ότι παρά την σχετική άρνηση για πλήρη εκκαθάριση του μητρώου, την αναγκαία αδιάβλητη εκλογική διαδικασία σε όλα τα σωματεία – μέλη , για να ακολουθήσει η επίσης αδιάβλητη διαδικασία οργάνων διοίκησης , που θα έχει αποστολή και μοναδική υποχρέωση να υπηρετήσει αξίες και αρχές της Τάξης, γίναμε πάλι στο ίδιο έργο θεατές

Απαγορεύσεις παρά τα όποια ασφαλιστικά μέτρα, κομματικές περιφρουρήσεις και άλλοθι στους μέχρι χθες ανακόλουθους και καλπονοθευτές να φωνάζουν με στεντόρεια φωνή, κραδαίνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που τους «δικαιώνουν», σε συνέχεια τραμπουκισμών και προπηλακισμών που κάποιοι «ταξικά ορθόδοξοι» έδωσαν το δικαίωμα των καταγγελιών γι αυτά.

Είναι καιρός να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσο είναι ακόμη καιρός κι αν δεν το μπορούν ας πάνε στο καλό, κι ας αφήσουν το ίδιο το Κίνημα να βρει τα βήματά του στις νέες συνθήκες.

 

ΥΓ

Οι «ταξικά ορθόδοξοι» χωρίς αιδώ κι αισχύνη έφτασαν στην κατάντια να αναθέσουν την προεδρεία της Εφορευτικής Επιτροπής (δικαστικός Αντιπρόσωπος), σε δικηγόρο που επί 3 χρόνια αναλαμβάνει με προσωπική απόφαση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ υποθέσεις της δημοτικής μας επιχείρησης (πάνω από 150 μέχρι τώρα) και ταυτόχρονα έχουν καταγγελθεί και ακυρωθεί ποικιλοτρόπως οι προσπάθειες πρόσληψής της , την οποία κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας πολλάκις επιχείρησαν

Όλα ενταγμένα στην κομματική μικροπολιτική, με τον μικρόκοσμό τους να θέλει να φανεί ψηλότερος (απ΄ το μικρό του μπόι)

 

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις