Σάββας Τζάκης: "Θέλουν να μας καταργήσουν και τις αργίες"
Τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν και στην Πάτρα την ημέρα του Αγ. Πνεύματος προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων από τους εμποροϋπαλλήλους. "Αν και είχαν το δικαιώμα να ανοίξουν, θα έπρεπε να σεβονται τις αργίες" καταγγέλουν οι συνδικαλιστές εμποροϋπάλληλοι .
Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα του Αγ. Πνεύματος και γενικότερα στις αργίες καταγγέλουν οι εμποροϋπάλληλοι.
Οι έμποροι αν και έχουν το δικαίωμα από το νόμο να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι Σάββα Τζάκη, δεν το κάνουν και δίνουν ρεπο στους υπαλλήλους τους δεδομένων των αυξημένων ωρών που εργάστηκαν Χριστούγεννα και Πάσχα.
Τα περισσότερα πολυκαταστήματα άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας παρά το γεγονός πως ελάχιστοι καταναλωτές κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης.
"Ο τζίρος της ημέρας για όσους άνοιξαν" σύμφωνα και με τον συνδικαλιστή εμποροϋπάλληλο ήταν δεδομένο πως θα ήταν μικρός, ωστόσο "το κάνουν για να προκαλέσουν ένα νέο status kwo στην τοπική αγορά, κόντρα στους άγραφους νόμους που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια".
Πρώτη ενημέρωση: 10:10
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr