SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Η Φενερμπαχτσέ πήρε το ντέρμπι με την Αναντολού Εφές

Κοινοποίηση
Tweet

Με υπογραφή Σλούκα

Η Φενερμπαχτσέ αναδείχθηκε νικήτρια (88-80) στο ντέρμπι του Βοσπόρου με την Αναντολού Εφές, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Ο Κώστας Σλούκας (21π.) επανέφερε στις νίκες την... εκτροχιασμένη στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπτράντοβιτς.

Eπίσης αύξησε το ρεκόρ της σε 5-3, υποχρεώνοντας παράλληλα την Αναντολού στην 5η ευρωπαϊκή αποτυχία. Άξιος συμπαραστάτης του Έλληνα γκαρντ ο Γιαν Βέσελι με 20 πόντους, ενώ από την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ξεχώρισε ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 19 πόντους.

Μία καταστροφική τέταρτη περίοδος, όταν και δέχθηκε επιμέρους σκορ 26-11, δεν επέτρεψε στην Μπάμπεργκ ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Μπασκόνια. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρέθηκε ακόμη και στο +15 (45-60 στο 27΄), αλλά οι Βάσκοι κατάφεραν με μία τεράστια ανατροπή να υπερασπιστούν την έδρα τους με 81-74 και να υποχρεώσουν την πρωταθλήτρια Γερμανίας στην τρίτη διαδοχική ήττα της στην Euroleague και έκτη σε οκτώ αγωνιστικές. Στον αντίποδα, η Μπασκόνια πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της.

Κορυφαίοι των νικητών οι Μπομπουά (20π.) και Βόιτμαν (20π.), ενώ από την Μπάμπεργκ ξεχώρισε ο Μίλερ με 16 πόντους. Ο Τρινκιέρι κράτησε τον Νίκο Ζήση για 29 λεπτά στο παρκέ με τον Έλληνα διεθνή γκαρντ να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό στην επίθεση (5π., 5ασ.).

Νωρίτερα, η Ούνιξ Καζάν (2-6) δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της και είδε την Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-4) να φεύγει με σπουδαίο «διπλό» από την Ρωσία με 74-73. Ο Κώστας Καϊμακόγλου έμεινε στο παρκέ για 24 λεπτά (8π., 5ρ., 2ασ.), χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά για την Ούνιξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: Ελλονοισπανικές μάχες για τους "αιώνιους" -

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports