ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Πολλοί σήμερα φωνάζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την Πατρών-Πύργου αλλά...

Κοινοποίηση
Tweet

Τι λέει η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του έργου

Για την πορεία των δημοπρατήσεων του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου αλλά και την σειρά επαφών που είχαν χθες με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων (Μητσοτάκης, Κουτσούμπας) εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με επικεφαλής τον Απ. Κατσιφάρα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεωργοπούλου:

«Πολλοί φωνάζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους τώρα για το έργο όταν το 2013, από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτό το κομμάτι του δρόμου είχε εξαιρεθεί, από τις 4 τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης», αφήνοντάς του ουσιαστικά στον αέρα. Μάλιστα εξήγησε ότι  όταν το θέμα είχε έρθει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και ψήφισε το άρθρο 5, βάσει του οποίου η Πατρών-Πύργου θα μπορούσε να υλοποιηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Υπερψηφίσαμε λοιπόν αυτό το άρθρο για να μπορέσει να  υλοποιηθεί και να δημοπρατηθεί όπως τότε προβλεπόταν, μέχρι τον Ιούνιο του 2014!

Έπρεπε με Κοινοτικούς κι Εθνικούς πόρους να έχει δημοπρατηθεί μέχρι τότε. Δεν το είχαν εντάξει όμως σε κάποιον σε κωδικό. Έκαναν εγκαίνια και κόβανε κορδέλες, για να κλείσουν τα στόματα άλλων βουλευτών για πολιτικούς λόγους, χωρίς να είναι διασφαλισμένο τίποτα.  Αυτό το έργο δεν προχώρησε», σημείωσε η κυρία Γεωργοπούλου δίνοντας το περίγραμμα της «προϊστορίας» του έργου που καρκινοβατούσε επί χρόνια.

«Τώρα εμείς φθάσαμε σε ένα σημείο να έχουν γίνει δημοπρατήσεις. Η τέταρτη δημοπράτηση δεν έγινε γιατί ψηφίστηκε καινούργιος Νόμος, με διευρυμένη πλειοψηφία και από την αντιπολίτευση, που αφορά το πως θα διεκπεραιώνονται αυτές οι διαδικασίες (δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών). Υπήρξε και διαδικαστικό θέμα με τον εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κι έτσι η δημοπρασία αναβλήθηκε», υπογράμμισε η βουλευτής αναφερόμενη στην πρόοδο που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στο μέλλον της Πατρών-Πύργου και τη δημοπράτηση των υπολοίπων 5 τμημάτων που απομένουν οι κυρία Γεωργοπούλου υποστήριξε ότι υπάρχει σαφής διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού ότι οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες.

«Το Υπουργείο Υποδομών λέει ότι μετά την επεξεργασία αυτών των τευχών δημοπράτησης που θα γίνει τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε διαδοχικές δημοπρατήσεις αυτών των κομματιών που έχουν μείνει, ώστε οι διαγωνισμοί να ξεκινήσουν κανονικά. Αφού υπάρχει αυτή η διαβεβαίωση δημιουργήθηκε όλος αυτός ο ντόρος και ο σάλος χθες. Εγώ δεσμεύτηκα ότι θα το παρακολουθούμε στενά το θέμα όπως και το παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί δεν θα υπάρξει καθυστέρηση», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις