Ταξική πάλη στο σανίδι με δυο ντίβες της tv
Δυο γνωστές στο ευρύ κοινό και λαμπερές κυρίες του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης θα πρωτοστατήσουν στην κεντρική παραγωγή «Μικροαστοί» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο, από τις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κώστας Καζάκος: η Κοραλία Καράντη και η Βίκυ Μαραγκάκη. Οι παρουσίες τους ξεχωρίζουν ανάμεσα στα ντόπια κυρίως ονόματα που αναδεικνύει συνεπώς το ΔΗΠΕΘΕ, οπότε το κοινό θα έχει την ευκαιρία στην καρδιά της Πάτρας να απολαύσει και δυο ηθοποιούς πανελλήνιας εμβέλειας.
Ο Κώστας Καζάκος μετά το Μπρεχτ επιλέγει έναν ακόμα «στρατευμένο» πολιτικά συγγραφέα, το Μαξίμ Γκόρκι, που συνδέθηκε σε όλη του τη ζωή με το εργατικό κίνημα και το κομμουνιστικό κόμμα στη Ρωσία. Θα σκηνοθετήσει το διάσημο και αιχμηρό έργο του Μαξίμ Γκόρκι «Μικροαστοί» και θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση ως «Μπεσσέμενοφ» με την Κοραλία στο ρόλο της «Τατιάνα» και τη Βίκυ Μαραγκάκη ως «Ελενα», ενώ δυο ακόμα γνωστοί καλλιτέχνες η Μελίνα Βαμβακά και ο Αλμπερτο Φάις αναλαμβάνουν να υποδυθούν κεντρικούς χαρακτήρες.
Οι "Μικροαστοί", είναι ένα κοινωνικό και ιδεολογικό έργο, με θέμα την ταξική πάλη και τη σύγκρουση παλιών και νεώτερων γενεών, του συντηρητικού μικροαστισμού και της νεολαίας της διανόησης. Με ήρωες καθημερινούς, μέσα από μια διαλυμένη μοσχοβίτικη οικογένεια, ο βολεμένος ατομικισμός του ευ ζην μπαίνει ρεαλιστικά απέναντι στην αφύπνιση και το αγωνιστικό πνεύμα. Στην παράσταση που θα δούμε η μετάφραση είναι του Λυκούργου Καλλέργη, η προσαρμογή σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, τα σκηνικά της Θάλειας Ιστικοπούλου, η μουσική της Σοφίας Καμαγιάννη και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου. Παίζουν πέραν των εξ Αθηνών ηθοποιών, οι συμπολίτες Διονύσης Βούλτσος, Φάνης Δίπλας, Περικλής Βασιλόπουλος κ.α.
*Η Κοραλία Καράντη, είναι κόρη των ηθοποιών Αφροδίτης Γρηγοριάδου και Βύρωνα Πάλλη, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Π. Κατσέλη. Εχει υπηρετήσει με συνέπεια τη θεατρική αυλαία αλλά και την tv παίζοντας σε επιτυχημένες σειρές όπως «Αφρικα» και «Μπρούσκο». Είναι πρώην σύζυγος του τηλεοπτικού παράγοντα Τζόνι Καλημέρη και του τ. βουλευτή-δημοσιογράφου Γιώργου Λιάνη.
*Η Βίκυ Μαραγκάκη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Χορού) Ν.Κονταξάκη και της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Είναι μέλος της Royal Academy of Dancing. Οι τηλεθεατές τη γνώρισαν από την εκπομπή Mega Hit και τα σήριαλ «Ζευγάρια», «Βέρα στο δεξί» κ.α.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr