ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόδραση στο όνειρο μέσω του Λιμανιού της Πάτρας - 18 διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν σε ένα δίμηνο- Στοιχεία του Λιμεναρχείου

Κοινοποίηση
Tweet

Για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2016

Με το βλέμμα στη θάλασσα και διακινητές πρόθυμους να τους βοηθήσουν με το αζημίωτο, το λιμάνι της Πάτρας παραμένει πόλος έλξης για παράνομους μετανάστες και διακινητές. Πυλή εξόδου η Πάτρα, προσφέρει τον δρόμο προς ένα καλύτερο άυριο στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όπως τουλάζχιστον πιστεύουν. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, στην Πάτρα το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2016 συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και συνελήφθησαν 18 διακινητές. Αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε για τη δραστηριότητα του Λιμενικού Σώματος στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

"Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, και την αποφυγή έκνομων πράξεων, από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας κατά τους μήνες Μάιο - Ιούνιο 2016 :

Για το μήνα Μάιο  2016:

  1. 1. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 47.470,00 €. Αναλυτικότερα, εκ του προαναφερόμενου ποσού, 5.470,00 αφορούν  παραβάσεις διατάξεων Γενικών & Ειδικών Κανονισμών Λιμένα, 40.800,00 € αφορούν ποσά που αντιστοιχούν σε άμεση είσπραξη προστίμων για παραβάσεις συγκεκριμένων διατάξεων του Ν. 3446/06 και έχουν αποδοθεί στην αρμόδια ΔΟΥ, και 1.200,00 € για παραβάσεις αλιευτικής νομοθεσίας.
  2. 2. Σχηματίστηκαν 37 δικογραφίες για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου καθώς και Ειδικών Ποινικών Νόμων και συνελήφθησαν: 10 διακινητές, 14 ταξιδιώτες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και 26 οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα της Χώρας για την Ιταλία καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.-

Για το μήνα Ιούνιο 2016:

  1. 1. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 70.410,00 €. Αναλυτικότερα, εκ του προαναφερόμενου ποσού, 14.540,00€ αφορούν  παραβάσεις διατάξεων Γενικών & Ειδικών Κανονισμών Λιμένα και 55.870,00 € αφορούν ποσά που αντιστοιχούν σε άμεση είσπραξη προστίμων για παραβάσεις συγκεκριμένων διατάξεων του Ν. 3446/06 και έχουν αποδοθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.
  2. 2. Σχηματίστηκαν  64 δικογραφίες για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου καθώς και Ειδικών Ποινικών Νόμων και συνελήφθησαν: 08 διακινητές, 20 ταξιδιώτες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, 79 οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα της Χώρας για την Ιταλία καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρώπη το όνειρο» και το βλέμμα στο λιμάνι της Πάτρας ... - Thebest.gr

 

Πάτρα: "Εποχικό"... κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών σε ... - Thebest.gr

Πάτρα: Δεν πρόλαβαν να κρυφτούν σε φορτηγά - Κοινωνία ... - Thebest.gr

Πάτρα: "Ξηλώθηκε" κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ... - Thebest.gr

Καμία αναχώρηση από Πειραιά για οργανωμένες δομές ... - Thebest.gr

Πάτρα: Όταν οι Έλληνες μετανάστευαν στοιβαγμένοι στο ... - Thebest.gr

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις