BEST VIEW

/

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΟΜΑΝΤΖΑ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ 9-10/5 ΣΕ ACT ΚΑΙ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ-ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ «ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ» ΚΑΙ «Η ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ»

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Love is in the air

Δυο θεατρικά ντουέτα καταφθάνουν από την πρωτεύουσα το διήμερο 9-10 του μηνός για να μας παρουσιάσουν δυο διαφορετικές ιστορίες αγάπης γεμάτες συγκίνηση και αλλοτινή Ελλάδα. Οσο ο καιρός παραμένει ανοιξιάτικος μπορούμε ακόμα να ανταποκριθούμε στις προτάσεις των αγαπημένων εκλεκτικών σκηνών του κέντρου, Act και Λιθογραφείον. Σημειώστε λοιπόν στην ατζέντα σας «Πιτσιμπούργκο» και «Η ωραία του πέραν».

ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το «Πιτσιμπούργκο» της γνωστής συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου ανεβαίνει στο Act σε σκηνοθεσία της Αρκαδίας Ψάλτη για δυο μόνο βραδιές και μας μεταφέρει στη Χίο του 1913, όταν η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, μετά από οκτώμισι μήνες, από τον ξενιτεμένο, στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη.Μέσα από την αλληλογραφία τους ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί, αμέσως μετά την απελευθέρωση του από τους Τούρκους. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος. Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο. Απ’ την άλλη, η βιομηχανική πόλη του Πίτσμπουργκ. Το πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς την Αμερική. Με το πλήθος των μεταναστών να παλεύουν, στα εργοστάσια χαλυβουργίας και στα ορυχεία με όνειρο μια καλύτερη ζωή.

Μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας απόλυτης αγάπης με χιώτικη ντοπιολαλιά, λαική αφηγηματικότητα και πολύ Ελλάδα. Παίζουν: Στράτος Σωπύλης, Αρκαδία Ψάλτη

*Στις 9.30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο) Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037, 6936122263

ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΕΛΟ

Από το Θέατρο Νέου Κόσμου καταφθάνει «Η Ωραία του Πέραν», που αποτέλεσε ένα από τα sold out της φετινής σεζόν στην Αθήνα, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.  Πρόκειται για την αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δ. Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) από τους Θ. Καπράλου και Γ. Παπαγεωργίου, που γράφτηκε το 1920 και έγινε μπεστ σέλλερ της εποχής αλλά και ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των τότε λαϊκών θιάσων. Ο μοιραίος έρωτας της  Ερμιόνης και του Αιμίλιου εστιάζει στην αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, στην ίδια τη ζωή και την τυχαιότητα της. Στην παράσταση, οι δυο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και παραπέμποντας σε αλλοτινά «μπουλούκια»  (λάμπες, παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ)  οδηγούν το  κοινό στο ζωντάνεμα μιας κλισέ αγάπης αφού εκείνος είναι φτωχός, εκείνη πλούσια και η κοινωνία της Κωνσταντινούπολης ανελέητη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου, τη μουσική ο  Γιώργος Μαυρίδης, την ενδυματολογική επιμέλεια η  Ιωάννα Τσάμη.Παίζουν οι ηθοποιοί:  Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά.

 

*Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου, 9:30μμ -Εισιτήρια:12 € γενική είσοδος,8 € μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, 65+ και ομαδικό άνω των 10 ατόμων),6 € (ατέλειες, φοιτητές θεατρικών σπουδών, σπουδαστές Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ)

Κρατήσεις 2610 328394 και με μήνυμα στην σελίδα του Λιθογραφείον στο facebook

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View