ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μίσθωση 50 επιπλέον δίκλινων δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης για την στέγαση φοιτητών

Κοινοποίηση
Tweet

Ενέργειες για την φοιτητική μέριμνα

Σε ενέργειες για θέματα φοιτητικής μέριμνας εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας της Πανεπιστημιούπολης προχώρησε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Όσον αφορά την στέγαση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις στέγασης, ζητήθηκε από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ και σε πρώτη φάση υπάρχει έγκριση για μίσθωση 50 επιπλέον δίκλινων δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης μας, πέραν αυτών που διαθέτει η Φοιτητική Εστία. Επιπλέον, έχει αποσταλεί αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για αντίστοιχη έγκριση μίσθωσης ξενοδοχείων και στην πόλη του Αγρινίου, για να καλυφθούν οι ανάγκες των εκεί φοιτητών.

Ήδη από τις αρχές Ιουλίου 2015 ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις κάρτες σίτισης για τη νέα χρονιά. Περισσότερα στο: https://www.upatras.gr/el/node/5317.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να συνεχίσουν να βρίσκονται σε ισχύ οι περσινές κάρτες σίτισης μέχρι την έκδοση των νέων, προκειμένου να μην διακοπεί η σίτιση των φοιτητών στο εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας (και ιδίως μέσα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου).

Σχέδιο επέκτασης και αναδιάταξης των δρομολογίων των λεωφορείων εντός της Πανεπιστημιούπολης επεξεργάζεται επίσης το Πανεπιστήμιο και το Αστικό ΚΤΕΛ επεξεργάζονται. Βασική επιδίωξη είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεων από και προς τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Γεωλογίας, Φαρμακευτικής από και προς τη Φοιτητική Εστία καθώς και τη Κεντρική Βιβλιοθήκη. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και το Αστικό ΚΤΕΛ, προγραμματίζεται και η εγκατάσταση στεγάστρων στάσεων λεωφορείων.

Επίσης ενέργειες έχουν γίνει και ως προς την καλύτερη εξυπηρέτηση  τόσο των πρωτοετών φοιτητών όσο και των συναλλασσόμενων με τις διοικητικές υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτόν λοιπόν αναβαθμίστηκε η είσοδος του κτιρίου Α’ (Πρυτανεία) και τοποθετήθηκε υπάλληλος σε συνεχές ωράριο: 8.00 – 21.00, για την εξυπηρέτηση.

Τέλος αξιζει να σημειωθεί ότι φωταγωγήθηκε ¾στο μέτρο του δυνατού¾ το μεγαλύτερο Τμήμα της Πανεπιστημιούπολης.

 

Διαβάστε ακόμα:

Απόφαση-"βόμβα" του Συμβουλίου της Επικρατείας: Ακυρώθηκαν οι Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις