SPORTS

/

Μπάσκετ: Δεύτερη νίκη για την Ελλάδα - Επικράτησε με 62-58 της Τουρκίας

Κοινοποίηση
Tweet

Στο τουρνουά Ακρόπολις

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ παρέδωσε μαθήματα... άμυνας και επιβλήθηκε με 62-58 της Τουρκίας, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στο τουρνουά «Ακρόπολις».

Η «γαλανόλευκη» έκανε το 2Χ2 (σήμερα θα παίξει με την Λιθουανία στις 21:15 στο τελευταίο τεστ εν όψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ) διότι έπαιξε εξαιρετική άμυνα.

Μπορεί επιθετικά οι περισσότεροι διεθνείς να μη βρέθηκαν σε καλή μέρα, ωστόσο, αρίστευσαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, δείγμα του ότι στην 3η περίοδο οι Τούρκοι είχαν πετύχει 44 πόντους.

Τέσσερις παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρίντεζης και Ζήσης πέτυχαν από 11, ενώ οι Αντετοκούνμπο και Κουφός πρόσθεσαν από 10 έκαστος.

Η εθνική με σερί 11-0 ξέφυγε 18-7 στο ξεκίνημα του αγώνα και διατήρησε τη διψήφια διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (29-19). Στο ξεκίνημα του δεύτερου 10λεπτου η διαφορά έφτασε και στο +13 (35-22), ωστόσο, οι Τούρκοι μείωσαν σε 35-28 και στη συνέχεια με σερί 10-0 ισοφάρισαν, για να κλείσει το ημίχρονο με την Ελλάδα να προηγείται με... βραχεία κεφαλή (37-35), χάρις στιο καλάθι του Κουφού.

Από κει και πέρα το ματς πήγαινε με τις δύο ομάδες πολύ κοντά στο σκορ, με την Ελλάδα να ξεφεύγει 60-54, 1΄.35΄΄ πριν τη λήξη. ΟΙ γείτονές μας έφτασαν ξανά σε απόσταση... αναπνοής (60-58), αλλά στα τελευταία 19΄΄ ο Σπανούλης με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίοι των Τούρκων ήταν οι Ιλιασόβα και Μαχμούτογλου, που πέτυχαν από 12 πόντους ο καθένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπάσκετ: Εύκολο απόγευμα για την Εθνική κόντρα στην Ολλανδία

Πηγή: naftemporiki.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports