ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Σπύρος Σπύρου επισκέφθηκε ΙΚΑ, ΕΣΑΚ και Λιμεναρχείο

Κοινοποίηση
Tweet

Τι δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Κέρκυρα επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου. «Οι εργαζόμενοι», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Σπύρου, «δουλεύουν κάτω από εξουθενωτικές συνθήκες, ενώ οι ασθενείς στοιβάζονται σε ουρές ιδιαίτερα και λόγω του ότι στο ΙΚΑ έχουν διοχετευθεί και ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.

Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό, εμφανίζει έλλειψη σε αρκετές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία».

Σύμφωνα με τους ασφαλισμένους, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Σπύρου, «η κατάσταση έγινε βραχνάς, αφού η εξυπηρέτηση θυμίζει τριτοκοσμική χώρα».

Στην ΕΑΣΚ

Με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας συζήτησε ο Σπ. Σπύρου τα προβλήματα των αγροτών του νησιού, που έχουν γίνει πλέον «επαίτες» επιδοτήσεων και ενεργειών ενίσχυσής τους, ενώ η πρόσφατη εξέλιξη ανάθεσης δημιουργίας του Μητρώου Αγροτών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου ακύρωσε εν μέρει τη λειτουργικότητα της ΕΑΣΚ.

Όπως είπε ο κ. Σπύρου, η συζήτηση για να ολοκληρωθεί και να έχει ως αποτέλεσμα τη δρομολόγηση ενεργειών, θα πρέπει να γίνει στη βάση στήριξης του αγροτικού εισοδήματος.

 

Στο Λιμεναρχείο

 

«Συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο του Χότζα στην Αλβανία» χαρακτήρισαν οι λιμενικοί της Κέρκυρας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, αναφερόμενοι, κυρίως, στο ασφαλιστικό τους, στη δυσλειτουργία που προκύπτει από την εμπλοκή δυο υπουργείων στις υποθέσεις τους αλλά και στην έλλειψη προσωπικού.

«Το γεγονός ότι, μετά την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο στο λιμάνι της Κέρκυρας», είπε ο κ. Σπύρου, «επιβαρύνει τόσο το έργο της Αστυνομίας όσο και αυτό των λιμενικών αρχών».

 

Σας ευχαριστούμε για τη δημοσιοποίηση

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις