ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παραιτείται από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πατρινός Δημήτρης Σπαρτινός

Κοινοποίηση
Tweet

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα ο Πατρινός Δημήτρης Σπαρτινός με ανακοίνωσή του .

Στην ανακοίνωσή του προς την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαι πάνω από 43 χρόνια οργανωμένος στην Αριστερά (στην ΑντιΕΦΕΕ, στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ, στο Συνασπισμό και στο ΣΥΡΙΖΑ). Από το 2010 είμαι μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού και από το 2012 μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 43 αυτά χρόνια παραμένω σταθερός στις ιδεολογικές αρχές του επιστημονικού, δηλαδή στις ιδέες των Μάρξ, Ένγκελς και Λέννιν.

Το 1993 συμμετείχα στην ίδρυση του Αριστερού Ρεύματος του Συνασπισμού και από το 2010 στην επανίδρυσή του, ενώ από το 2012 συμμετέχω στο Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζω ένα μεταβατικό πρόγραμμα στόχων με κατεύθυνση το σοσιαλισμό, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικών τομέων της οικονομίας( ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, βαριά βιομηχανία), την έξοδο από το ευρώ, τη διαγραφή του χρέους και τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τακτική διαχείρισης του καπιταλισμού και δεν συνδέει την τακτική του κόμματος με το σοσιαλισμό, που αποτελεί φραστικά στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το στρατηγικό του στόχο. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής και στρατηγικής του είναι οι ταλαντεύσεις και οι τακτικισμοί, οι συμβιβασμοί και οι τυχοδιωκτισμοί και οι μεγάλες υποχωρήσεις με αποκορύφωμα την απαράδεκτη, αντιλαϊκή συμφωνία, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Το μεγάλο ερώτημα κατά τη γνώμη μου είναι: πού οφείλεται αυτή η πολιτική γραμμή και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζω ότι οφείλεται βασικά στο χαρακτήρα του Κόμματός μας. Από άποψη κοινωνική- ταξική, μετασχηματίζεται σε Κόμμα αστικό, κυρίως απευθύνεται στα μεσαία στρώματα της πόλης, αλλά και σε τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου. Από άποψη πολιτική- ιδεολογική, μετασχηματίζεται σε Κόμμα σοσιαλδημοκρατικό- σοσιαλφιλελεύθερο, ακολουθεί την πρακτική σοσιαλιστές στα λόγια, φιλελεύθεροι στην πράξη.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και επειδή η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παίζει διακοσμητικό ρόλο στο Κόμμα και η κομματική εξουσία έχει μεταφερθεί αντιδημοκρατικά σε μια στενή ηγετική ομάδα, παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή γιατί δεν μπορώ να υλοποιώ σαν μέλος τις αστικές, σοσιαλφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές.»

 

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις