ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Καταδικάστε τους, δεν σεβάστηκαν ούτε Ιερό, μήτε Όσιο!

Κοινοποίηση
Tweet

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Διαμαρτύρονται και απειλούν οι εγκαλούμενοι από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφοι, που ζητούν σύγκληση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ παράλληλα ο ΣΚΑΪ προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά της Ενώσεώς των, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κι αυτά επειδή η ΕΣΗΕΑ παραπέμπει προς εξέταση του ρόλου των κατά την προεκλογική περίοδο, που σημαίνει ότι επικρεμάται της κεφαλής των δαμόκλειος σπάθη άρσης της ιδιότητάς των, για την αήθη μονόπλευρη συμπεριφορά τους.

Κάνουν επίκληση της ελευθεροτυπίας, οι ντίλερ της δημοσιογραφίας, διότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε ότι ακόμη και την παραμονή των εκλογών που υφίστανται απαγορεύσεις για εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, ο σταθμός πχ του ΣΚΑΪ συνέχιζε απαξιώνοντας τους κανόνες δεοντολογίας, που έχουν από κοινού θεσπιστεί.

"Παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σήμερα Σάββατο, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα, συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, με καλεσμένους εκπροσώπους του ΝΑΙ. Η παραβίαση αυτή της εκλογικής νομοθεσίας εντάσσεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών", ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικό ήταν πρώτος να επιληφθεί του θέματος ο Εισαγγελέας και στη συνέχεια η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Το άκρον άωτον της υπόθεσης είναι ότι οι εκπρόσωποι των εγκαλούμενων δημοσιογράφων που εξυπηρετούν συμφέροντα από τα. μπουγαδοκάναλα όπου εργάζονται, λένε πως «κάποιοι εσκεμμένα προσπαθούν να τους κολλήσουν την ταμπέλα "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι"» λες και δεν είναι η γνωστή συμπεριφορά τους, που προκαλεί τέτοιες αναφορές.

Προειδοποίηση της ΕΣΗΕΑ

Στις 3-7-2015, η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί τους διαπράττοντες αφοδεύσεις επί της ενημέρωσης, με τα παρακάτω: «Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι κυρίως σε τηλεοπτικά μέσα, αντί να ακολουθούν με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα τους κανόνες δεοντολογίας, εκτρέπονται σε παραβατικές συμπεριφορές, υποκαθιστώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα με απροκάλυπτη προπαγάνδα», αναφέρει το Εποπτικό της ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

«Καταγγέλεται η προκλητική αυτή συμπεριφορά, από δημοσιογράφους που λειτουργώντας ως εγκάθετοι, προκαλούν τη γενική αγανάκτηση. Ιδιαίτερη είναι η ευθύνη των διευθυντικών και άλλων επιτελικών στελεχών όλων των Μέσων.

Παράλληλα, θα πρέπει να αποδοκιμαστούν περιπτώσεις απροκάλυπτων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, που ανταποκρίνονται στη δύσκολη αποστολή τους».

Άθλια προπαγάνδα από τον ΣΚΑΪ

Αλλά ας δούμε δύο μόνον περιπτώσεις, από την στάση του ΣΚΑΪ, όπως την κατέγραψε το Istologio G. Mosxou:

Στις 4-7-2015, παραμονή δημοψηφίσματος, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τούτα:
«Στο μεταξύ ο Κ. Μπογδάνος σε εκπομπή του στο ΣΚΑΪ τελειώνοντας μια συνέντευξη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, απείλησε ότι αν δεν πάνε όλα όπως τα φαντάζεται αυτή την εβδομάδα και υπερτερήσει το ΟΧΙ, θα δηλώσει την παραίτησή του στον κύριο Αλαφούζο και θα επιστρέψει στην ορεινή Νάξο!

Έτσι, μετά το αναμενόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων του Άδωνι Γεωργιάδη σε περίπτωση ΌΧΙ στο δημοψήφισμα, μάλλον θα χάσουμε και τον ίσως πιο αντικειμενικό παρουσιαστή στην ελληνική τηλεόραση.

Να του ευχηθούμε του Κ. Μπογδάνου καλό δρόμο και να τον κατευοδώσουμε με το γνωμικό: Ώρα καλή στην πρύμνη σου και αέρα στα πανιά σου ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙ πετούμενο μη βρεθεί μπροστά σου!

Και στον Άδωνι να του ευχηθούμε, αλλά πρώτα εφόσον βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, όπως απειλούσε προεκλογικά σε περίπτωση που εκλέγονταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια έβαλε το χεράκι του ζητώντας από τους Γερμανούς να κόψουν την οικονομική στήριξη των συστημικών τραπεζών, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα!


Στις 5-7-2015, ανήμερα του δημοψηφίσματος, στο Istologio G. Mosxou καταγράφονται τα παρακάτω:
«Σε ρόλο Πυθίας ο ιδιοκτήτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, κάνει λόγο για μεγάλη καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες, βλέπει νέμεσι, ενώ τα βάζει και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη επειδή προσήλθε χαμογελαστός στην κάλπη!

«Όλα μπορεί κανείς να τα καταλάβει ... Ίσως... αλλά το να είναι χαμογελαστός ο κος Βαρουφάκης είναι αδιανόητο. Προκαλούμε τους θεούς. Ύβρις!», ανέφερε μέσω Twitter και συμπλήρωσε:
«Εύχομαι να έχω άδικο και να κάνω λάθος. Και ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά με το δικό μου μυαλό έρχεται μεγάλη καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες. Είτε ψηφίσουμε ναι είτε όχι ... Νέμεσις».

Και η απάντηση του Istologiou

«Μάλλον δεν προβλέπει καλά αποτελέσματα ο Αλαφούζος και τον "τρώνε τα φίδια". Του συνιστώ να υποβάλει την παραίτησή του στον Μπογδάνο και να ζητήσει όπως του εξασφαλίσει γρέκι στην ορεινή Νάξο»!

***

Είναι χαρακτηριστικές οι δύο περιπτώσεις για την βάνδαλη επέμβαση του συγκεκριμένου σταθμού, ενώ δεν εξαιρούνται και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί των οποίων διευθυντές και μεγαλοδημοσιογράφοι-ντίλερ βανδάλιζαν όλη την προεκλογική εβδομάδα, με την σιγουριά που τους έδιναν οι έξωθεν επεμβάσεις των θεσμικών, που και αυτοί αντλούσαν βεβαιότητα από τα κανάλια, που με την στάση τους προσέβαλαν τον Έλληνα ψηφοφόρο κατ' επανάληψη. Κι έτσι κανακεύοντας ο ένας τον άλλον, πίστευαν αυτά που έλεγαν σε σημείο ώστε να θεωρούν σίγουρη την ατιμωρησία τους, και βέβαιη την επικράτηση του ναι.

Τώρα που ο λαός όρθωσε κεφάλι για δεύτερη φορά απέναντι στην λαίλαπα της παραπληροφόρησης, δίκαιο είναι να απαιτεί: Καταδικάστε τους, αυτοί είναι που δεν σεβάστηκαν ούτε Ιερό, μήτε Όσιο!
Τα κλάματά τους και οι απειλές τους είναι παραπληροφόρηση, σαν τις ειδήσεις που διέσπειραν.

Ώρα είναι το ίδιο το Σώμα των δημοσιογράφων να επιλέξει την αυτοκάθαρση από τους ντίλερ της δημοσιογραφίας, που μετρούνται στα δάκτυλα των χεριών, αλλά βρομίζουν τις χιλιάδες δημοσιογράφους που υπό συνθήκες δύσκολες στην επαρχία, δουλεύουν με εντιμότητα και σεβασμό του αναγνώστη, του ακροατή ή του θεατή, από το μέσον που ασκούν το λειτούργημα της ενημέρωσης!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις