SPORTS

/

Κόπα Αμέρικα: Βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής η Χιλή

Κοινοποίηση
Tweet

Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους πανηγύρισαν οι Χιλιανοί

Η Χιλή είναι η νέα πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, καθώς κατέκτησε το Copa América 2015, επικρατώντας με 4-1 της Αργεντινής στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 το 90άλεπτο και η παράταση).

Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της χώρας, ενώ η "μπιανκοσελέστε" παραμένει χωρίς τρόπαιο για 22 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν στην κατάκτηση του Copa América 1993.

Από τότε έχει 3 χαμένους τελικούς στην διοργάνωση και αν συνυπολογιστεί και ο περσινός στο Μουντιάλ, έχει 4 συνεχόμενους χαμένους τελικούς. Μάλιστα, στους 3 τελευταίους που παίζει και ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει πετύχει ούτε γκολ!

Ο τελικός στο Σαντιάγο ήταν κακός με ελάχιστες φάσεις, χωρίς θέαμα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Το 0-0 ήταν δίκαιο. Η Χιλή εξουδετέρωσε τους Μέσι, Παστόρε και Αγκουέρο, με τον Τσάρλες Αράνγκις να είναι ο κορυφαίος (στο κέντρο μαζί με Βιδάλ, μπροστά από την εξαιρετική 3άδα της άμυνας / ο Βιδάλ πάντως ψηφίστηκε MVP).

Στα πέναλτι για την Αργεντινή σκόραρε μόνο ο Μέσι, η εκτέλεση του ήταν απαράδεκτη Ιγκουαΐν (ψηλά άουτ), αυτή του Μπανέγα απέκρουσε ο Μπράβο και μετά το 4ο εύστοχο για την "ρόχα" από τον Αλέξις Σάντσες, ο λαός της Χιλής πανηγύρισε το τρόπαιο.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Μαρσέλο Ντίας, Μποσεζούρ, Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (75' Ματίας Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (95' Άνχελο Ενρίκες).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (81' Μπανέγα), Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι), Μέσι, Αγκουέρο (74' Ιγκουαΐν).

 

Πηγή: sport24.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports