ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H "μάχη" των συγκεντρώσεων στην Αθήνα- Το "μέτρημα" των "ναι" και των "όχι"- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Σύνταγμα και Καλλιμάρμαρο

22:42 Με την φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό, τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση , είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ό, τι και να ξημερώσει Δευτέρα, είμαστε νικητές. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή, ελπίδα. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς, είπε ο κ. Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος προς τους εταίρους, είπε ότι η Ευρώπη των αξιών δεν έχει σχέση με τελεσίγραφα.

Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια σε εσάς, εδώ στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία. Δίνουμε μια ευκαιρία στην δημοκρατία να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε, είπε ο κ. Τσίπρας.

 

21:00 Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. στο σταθμό μετρό του Συντάγματος, την ώρα που αρχίζουν να συγκεντρώνονται τόσο οι διαδηλωτές υπέρ του «ναι» στο δημοψηφίσμα στο Καλλιμάρμαρο όσο και οι διαδηλωτές υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι», όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και θα απευθύνει χαιρετισμό στις 21.00,

Οι υποστηρικτικές του «ναι» συγκεντρώνονται την ίδια ώρα στο Καλλιμάρμαρο με σύνθημα «Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ».

Το απόλυτο "ντέρμπι"- Μικρό προβάδισμα του "ναι" σε μια μάχη που θα παιχτεί στον πόντο- 0,4% μπροστά δείχνει η GPO- Νέα δημοσκόπηση της Alco

 

Φωτογραφίες από το Καλλιμάρμαρο για το ΝΑΙ.

 

 

Φωτογραφίες από το Σύνταγμα για το ΟΧΙ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις