Ο Αλόνσο υπέστη διάσειση σε ατύχημα στις δοκιμές της Βαρκελώνης στις 22 Φεβρουαρίου
Για πρώτη φορά μετά το ντροπιαστικό για τη Φόρμουλα 1 αμερικανικό Grand Prix στην Ιντιανάπολις το 2005 όπου πήραν εκκίνηση έξι μονοθέσια, θα χάσει αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο.
Η McLaren ανακοίνωσε πως ο Ισπανός οδηγός δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς, στη Μελβούρνη την επόμενη Κυριακή (15/3).
Οι γιατροί συνέστησαν στον δύο φορές παγκόσμιο πρωτάθλητη να μη δοκιμάσει ακόμη να αγωνιστεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της McLaren. Επιμένουν πως πρόκειται απλά για προληπτικό μέτρο.
Στο Twitter o ίδιος έγραψε "θα είναι δύσκολο να μην βρίσκομαι στη Βαρκελώνη, αλλά καταλαβαίνω τις ιατρικές εντολές. Μια δεύτερη πρόσκρουση σε λιγότερο από 21 μέρες; Όχι".
Ο Αλόνσο υπέστη διάσειση σε ατύχημα στις δοκιμές της Βαρκελώνης στις 22 Φεβρουαρίου. Τη θέση του θα πάρει ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν, δεύτερος στο Άλμπερτ Παρκ το 2014 στο ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Αλόνσο καθησύχασε το κοινό της Φόρμουλα 1 με video-μήνυμα. Η FIA διενεργεί έρευνα για το ατύχημα με την ομάδα να υποστήριζει πως δεν υπήρξε μηχανικό λάθος, ούτε οδηγικό λάθος, αλλά ευθύνονταν οι δυνατοί άνεμοι που (αποδεδειγμένα) έπνεαν στην περιοχή.
Ο Αλόνσο έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 στη Μελβούρνη το 2001, τερματίζοντας 12ος με τη Minardi. Έχει πάρει μια νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα, το 2005 τη χρονιά που αναδείχθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά με τη Renault.
Πηγή: sport24.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr