ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Κινέζος πρωθυπουργός πήρε στο τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση
Tweet

Συμφώνησαν για εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνκ τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Λι Κεκιάνγκ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, συζητήθηκε η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα, για την οποία και έλαβε πρόσκληση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας διαβεβαίωσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Εξετάστηκε, επιπλέον, η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς.

Τέλος, τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρίες.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμοι να μας δώσουν λεφτά οι Ρώσοι

Σκηνικό ρήξης με τους δανειστές λόγω Γερμανίας-Σενάρια για εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης και από Ρωσία

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις