WELL BEING

/

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής πρέπει να γίνεται αποκλειστικά απο το γιατρό και οχι απο το νοσηλευτή

Κοινοποίηση
Tweet

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου υγείας να μπορούν οι νοσηλευτές να συνταγογραφούν εντός των νοσοκομείων ή σε κατ οίκον νοσηλείες ήπια αναλγητικά, να αξιολογούν τους ασθενείς στα εφημερεύοντα και να κάνουν τοπικές αναισθησίες εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 

Κ. Υπουργέ,

 

Λάβαμε γνώση της Υπουργικής Απόφασης υπ’αριθμόν ΦΕΚ 79Β’ 19/01/2015, που δίνει τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων σε νοσηλευτές στην κοινότητα.

 

Δυσάρεστη έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι η έκδοση της εν λόγω απόφασης πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους θεσμικούς ιατρικούς φορείς, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για την εμμονή του Υπουργείου Υγείας σε λανθασμένες πολιτικές που επιτρέπουν τη χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων από μη ιατρούς.

 

Ως θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας οφείλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά, ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα του ασθενούς και υποχρέωση της πολιτείας να περιφρουρήσει την αποκλειστική χορήγηση της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής από τον υπεύθυνο θεράποντα ιατρό, που φέρει την τελική ευθύνη για την πορεία της νόσου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being