Άρθρο για τα πυρηνικά της Γαλλίας δημοσίευσε ο επίτιμος ηγέτης της Κούβας
Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι «τρελαίνεται» και δεν μπορεί να χειριστεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.
Σε άρθρο που δημοσιεύεται στη μεξικανική εφημερίδα La Jornada, ο Κάστρο αναφέρει ότι η Γαλλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο και ότι ο Σαρκοζί μεταφέρει στο χαρτοφύλακά του τους κωδικούς για την ενεργοποίηση 300 πυρηνικών όπλων.
«Ας υποθέσουμε ότι ο Σαρκοζί ξαφνικά τρελαίνεται, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει. Τι θα έκανε τότε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το Σαρκοζί και το χαρτοφύλακά του;», γράφει ο Κάστρο.
Το Σάββατο, ο πρώην ηγέτης της Κούβας κατηγόρησε το Παρίσι για «φυλετικό ολοκαύτωμα», αναφερόμενος στις απελάσεις Ρομά, σχόλιο που η Γαλλία απέρριψε κατηγορηματικά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr