ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη: «Οι προτάσεις μας για μια καλύτερη Αχαΐα»

Κοινοποίηση
Tweet

Οι σπουδαιότερες συζητήσεις που έγιναν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας την περίοδο 1999-2002 και 2003-2006

Κυκλοφόρησε προ ημερών το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη με τίτλο «Οι προτάσεις μας για μια καλύτερη Αχαΐα». Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται οι σπουδαιότερες συζητήσεις που έγιναν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας την περίοδο 1999-2002 και 2003-2006, όταν ο Βασίλη Μπεκίρης ήταν επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως. Η πρωτοτυπία του νέου βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του βιβλίου περιέχει αυτούσια δημοσιεύματα του τοπικού τύπου όπως δημοσιεύονταν στις εφημερίδες μετά από κάθε συζήτηση που γίνονταν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Έτσι ο αναγνώστης θα μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα διαβάζοντας όλες τις εφημερίδες που εκδίδονταν εκείνη την περίοδο. Επίσης ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να δει και τις θέσεις των Νομαρχών και των Νομαρχιακών Συμβούλων που μετείχαν στα Νομαρχιακά Συμβούλια εκείνων των περιόδων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η παράταξη η δική μας, «Συμπαράταξη για την Αχαΐα» την οκταετία 1999-2006 είχε φέρει προς συζήτηση όλα τα προβλήματα που απασχολούσαν τον νομό Αχαΐας. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε πολλούς Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κυβερνούσε τότε τον τόπο καθώς και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη ο οποίος είχε κάποτε επισκεφθεί τη Πάτρα. Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καίτοι τα θέματα είχαν ωριμάσει και υπήρχαν δυνατότητες πολλά έργα να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Όμως εμείς συνεχίσαμε τον αγώνα μας και έτσι πολλά έργα εντάχθηκαν σε προγράμματα και άρχισαν να υλοποιούνται όταν κυβέρνηση έγινε η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Τέτοια έργα που εντάχθηκαν σε προγράμματα και άρχισαν οι εργασίες ήταν: ο Διακονιάρης, το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, τα λιμάνια Πατρών και Αιγίου, η μίνι Περιμετρική, η διάνοιξη της Κανακάρη, οι παραγλαύκιοι δρόμοι, κ.α. Εκείνη την περίοδο άρχισαν οι εργασίες για το δρόμο Κορίνθου – Πατρών – Πύργου – Τσακώνα και η διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Πατρών. Επίσης την περίοδο εκείνη κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το οποίον εγκαινίασε ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το κτίριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, το ΒΙΟΠΑ (Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών) και ο δρόμος προς το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. Έγιναν επίσης εκείνη την περίοδο οι αναπλάσεις της Μονής του Μεγάλη Σπηλαίου και άλλα μικρότερα έργα. Τέλος την περίοδο εκείνη έγιναν 165 έργα σε Δήμους του νομού με βάση το πρόγραμμα «Θησέας» που είχε θεσπίσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα αυτά τα έργα οκτώ χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα είχαμε προτείνει επανειλημμένως και όλα είχαν καταστεί ώριμα. Έτσι όταν ήλθε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ανέλαβε το Υπουργείο Δημοσίων Έργων ο Γιώργος Σουφλιάς βρήκαμε την ευκαιρία να τα προωθήσουμε και να τα εντάξουμε στα οικεία προγράμματα διότι ήδη είχαν όλα ωριμάσει και η κατασκευή τους καθυστερούσε από πολλά χρόνια. Το ίδιο έγινε και με τα άλλα Υπουργεία όπου και σε αυτά είχαμε προσβάσεις.

Έτσι νομίζω η παρουσία μας οκτώ χρόνια στα δύο Νομαρχιακά συμβούλια ήταν χρήσιμη διότι είχαμε και τα ανωτέρω επιτεύγματα.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 10 κεφάλαια. Στα οκτώ κεφάλαια αναφέρονται οι προτάσεις μας για κάθε χρόνο χωριστά και στα δύο κεφάλαια περιγράφονται οι προεκλογικές περιοδείες, και οι ομιλίες μας σε διάφορες περιοχές του νομού Αχαΐας μαζί με τις προτάσεις μας και τα προγράμματά μας.

Εκτός όμως από τις προτάσεις μας για έργα είχαμε στα Νομαρχιακά Συμβούλια την ευκαιρία να προτείνουμε και διάφορα άλλα θέματα τα οποία απασχολούσαν την κοινωνία του νομού Αχαΐας ή είχαν σχέση με την παιδεία, την υγεία, την Δημόσια Διοίκηση και άλλους τομείς. Τέλος στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει την ευκαιρία να μελετήσει την προσπάθειά μας και να διαπιστώσει ότι επάξια είχαμε εκλεγεί όλοι οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της παράταξής μας και πραγματικά είχαμε πετύχει τους στόχους για τους οποίους μας είχε εκλέξει ο λαός της Αχαΐας."

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις