Εποικοδομητικές οι συνομιλίες
Οι ηγέτες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης προέβησαν στις πρώτες άμεσες διαπραγματεύσεις μετά από δύο χρόνια, στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, οι συνομιλίες, μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του Παλαιστινίου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ήταν «εποικοδομητικές».
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στη Μέση Ανατολή, σε δύο εβδομάδες.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είπε στον Αμπάς και τον Νετανιάχου ότι τους δίνεται «η ευκαιρία για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης».
Ο Νετανιάχου δήλωσε πως θα χρειαστούν οδυνηρές παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ ο Αμπάς κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις κατασκευές οικισμών και να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr