CULTURE

/

Θερινό Χάραμα: Oι νότες του Μίμη Πλέσσα, το φως του φεγγαριού και μια ξεχωριστή βραδιά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μακρυγένη Ελευθερία
elmakrygeni@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Κατάμεστος το βράδυ της Κυριακής ο γνωστός χώρος διασκέδασης

Ανέβηκε στη σκηνή, καλωσόρισε τον κόσμο, τους ερμηνευτές και κάθισε στο πιάνο. "Άνοιξε" το πρόγραμμα, όχι με δική του σύνθεση, αλλά με Μάνο Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη (Χάρτινο το φεγγαράκι,  Φαίδρα). Κάτω από το φως της πανσελήνου του Αυγούστου, ο Μίμης Πλέσσας χάρισε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά σε όλους όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Καλοκαιρινό Χάραμα.

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης επέστρεψε στη γειτονιά του Χαράματος. Επικοινωνιακός, απευθυνόταν διαρκώς στο κοινό και με διάθεση αυτοσχεδιασμού κατηύθυνε το πιάνο πολλές φορές σε jazz διαδρομές , την ώρα που μαζί με τους ερμηνευτές και την ορχήστρα θύμιζαν μερικές μόνο από τις πολλές επιτυχίες του.

"Θα πιω απόψε το φεγγάρι", "Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι" "Άμα δείτε το φεγγάρι" και άλλα όπως το "Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου", "Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες", "Οι θαλασσιές οι χάντρες" "Έπεφτε βαθιά σιωπή", "Γέλαγε η Μαρία" "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" "Σταλιά, σταλιά" "Το άγαλμα" "Αν είναι η αγάπη αμαρτία" κλπ.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Δήμητρα Σταθοπούλου, Γρηγόρης Πετράκος, Θάνος Ολύμπιος , Βίκυ Καρατζόγλου και Γιώργος Μπιλιος.

Στο κοινό βρισκόταν η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα ,Λουκίλα Καρρέρ, η σύντροφος του Γρηγόρη Πετράκου, Θεοφανία Παπαθωμά και πολλοί γνωστοί Πατρινοί.

Ο Μίμης Πλέσσας έμεινε συνεχόμενα στη σκηνή για δύο ώρες και όταν κατέβηκε, παρέμεινε στον χώρο ακούγοντας το μουσικό πρόγραμμα που συνέχισαν ο Γρηγόρης Πετράκος και η Βίκυ Καρατζόγλου.

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και η ξεχωριστής αισθητικής λαϊκή γειτονιά του Τάσου Τσαϊλάκη, στο "Χάραμα" έγινε χθες ακόμα πιο υποβλητική.

Να σημειωθεί ότι το Καλοκαιρινό Χάραμα θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα και την Πέμπτη 14 Αυγούστου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture