ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Πρωτοβουλία για την Πάτρα: "Της κάλπης τα καμώματα"

Κοινοποίηση
Tweet

Ανακοίνωση για όσους "εν μέσω πανικού ψάχνουν δημοτική παράταξη για να «συστρατευτούν"

Η Πρωτοβουλία για την Πάτρα σε ανακοίνσή της αναφέρει:  "Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο μέρα με την μέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας τακτικής που δραστηριοποιείται στο παρόν αλλά προέρχεται από το βαθύ παρελθόν. Πλείστοι δημοτικοί «παράγοντες», λειτουργώντας δήθεν απελευθερωμένα από κομματικές δεσμεύσεις και επικαλούμενοι κλασικές κορώνες τοπικού πατριωτισμού, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που δεν είναι άλλο από εκείνο του ενστίκτου της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, την στιγμή μάλιστα που έχει προηγηθεί και το αμίμητο δόγμα «άστο και θα δούμε». Ένα δόγμα που ουσιαστικά έβλαψε την Ελλάδα και εξακολουθεί να ζημιώνει την Πάτρα.

Κομβικός ο ρόλος και των δημοσκοπήσεων. Στερεότυπος άξονας χάραξης πολιτικής πορείας που ενισχύει το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης. Τα προβλήματα της πόλης και των δημοτών συνεχίζουν να απέχουν και να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο. Για τον απλό λόγο πως αυτά δεν συμβαδίζουν με τις φίλαυτες προθέσεις τους. Οι περιώνυμοι δημοτικοί παράγοντες που σήμερα εν μέσω πανικού ψάχνουν δημοτική παράταξη για να «συστρατευτούν», αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την δημοτική αρχή ως «βατήρα» του πολιτικού τους βιογραφικού. Αποκούμπι μιας εγωπάθειας που ως μοναδικό σκοπό έχει να κερδίζει πολιτικό χρόνο.

Και αυτοί είναι οι ίδιοι που διαβεβαίωναν την παράταξή μας και τον επικεφαλής της προεκλογικά, πως οι θέσεις, οι απόψεις, οι αρχές και οι αξίες τους συνέκλιναν (άραγε δεν συγκλίνουν ακόμα;) με εκείνες της «Πρωτοβουλίας για την Πάτρα». Καιροσκοπισμός, υποκρισία και πολιτική ιδιοτέλεια. Πρακτικές που ενδημούν στο πολιτικό προσωπικό της πόλης μας και που έχουν ριζωθεί βαθιά στο υποσυνείδητο των εκφραστών τους. Κάθε τέτοια λογική από όπου κι αν προέρχεται μας βρίσκει και θα εξακολουθεί να μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Τέτοιες πολιτικές είναι επιτακτική ανάγκη να ηττηθούν. Να ηττηθούν οι πολιτικές για να πάψει να ηττάται η πόλη και κατ’ επέκταση οι δημότες της. Η «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» μπορεί να αποτελέσει για κάθε Πατρινό την επιλογή του για μια εκ βάθρων αλλαγή πολιτικής κουλτούρας μακριά από οτιδήποτε θυμίζει το χθες και γεννά την ελπίδα για το αύριο της πόλης μας".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Εκλογές 2014