Έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές
Σε ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνει:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά από γόνιμο διάλογο με πολλούς αντιπροσώπους σχολείων και της ανοικτής επιτροπής αγώνα το ΔΣ της ΕΛΜΕ, όσον αφορά αυτή την εβδομάδα, στέλνει τα πρώτα πρακτικά μέτρα για την «υποχρεωτική συμμετοχή» μετά από τις «υποχρεωτικές αναθέσεις» των Διευθυντών των σχολείων:
1) Υπενθυμίζει το κείμενο κάλεσμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
2) Υιοθετεί και στέλνει την «δήλωση εναντίωσης» του ΔΣ της ΟΛΜΕ, θεωρώντας ότι σ’ αυτή τη φάση παίζει επί πλέον και ενοποιητικό ρόλο και εντός των συλλόγων διδασκόντων, αλλά και πανελλαδικά.
3) Καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην ασκούν πίεση για την «λειτουργία» των «ομάδων εργασίας», ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι υπογραφές πάνω στην ανακοίνωση των 21 Διευθυντών/Διευθυντριών της περιοχής μας έχουν γίνει 23 και ότι μπορούν να συνυπογράφουν αυτή την εβδομάδα στο e-mail της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας (aelmeahaias@yahoo.gr).
4) Καλούμε τους συναδέλφους να καταθέσουν προσωπική ή συλλογική δήλωση εναντίωσης σύμφωνα με το υπόδειγμα της ΟΛΜΕ που επισυνάπτεται.
5) Η άσκηση του δικαιώματος της «Αναφοράς», σε περίπτωση που ο υπάλληλος θεωρεί ότι η εντολή είναι παράνομη ή προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική, αποτελεί δικαίωμα και παράλληλα υποχρέωση του υπαλλήλου (σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα - άρθρο 25 παρ. 2 και άρθρο 25 παρ. 3 του Ν. 3528/2007) και έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr