CULTURE

/

Το "Θέαμα" σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κατσικονούρη αυτό το σαββατοκύριακο στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Στη σκηνή του θεάτρου Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου

Μία θεατρική παράσταση που την περασμένη χειμερινή σαιζόν παίχτηκε με επιτυχία στο θέατρο Σημείο (πρώην Απλό), πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι Πατρινοί θεατρόφιλοι στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου αυτό το σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.30. Πρόκειται για το έργο «Το Θέαμα» σε σκηνοθεσία του γνωστού θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη (Το Γάλα) με ερμηνευτή τον Βαγγέλη Ρόκκο.

Ένας άντρας πάνω σε μια σκηνή, κάτω από ένα φως, απέναντι σε κάποιους ξένους. Μόνος του. Με την υποχρέωση της θεατρικής συνθήκης να προσφέρει σε αυτούς τους ξένους ένα προκαθορισμένο θέαμα , μέσα από προκαθορισμένα λόγια και κινήσεις. Θα ήθελε κάτι άλλο να συμβεί. Πέρα και πάνω από το θέαμα. Απλώς να συμβεί.

Ο μονόλογος του John Clancy είναι γραμμένος με τόσο ευρηματικό τρόπο, ώστε όλοι να οδηγηθούν προς τα εκεί, από το θέαμα στο συμβάν-γεγονός. Στο τέλος, ο άντρας να είναι λιγότερο μόνος και οι απέναντί του λιγότερο ξένοι.

Το “The Event – Το Θέαμα”, όπως είναι ο πρωτότυπος αγγλικός τίτλος, του αμερικάνου συγγραφέα John Clancy βραβεύτηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 2009 και έχει ανέβει σε αρκετές χώρες ενώ φέτος παρουσιάστηκε για 1η φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης

Μετάφραση: Κατερίνα Θεοδωράτου

Σκηνογραφία: Έλενα Παπαδημητρίου

Κοστούμια: Μαρία Τάγκαλου

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης

Sound Design: Γιώργος Στεφανακίδης

Φωτισμοί: ο ηλεκτρολόγος

Φωτογραφίες: Βικτωρία Λαβράνου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίρις Χατζηαντωνίου

Δημιουργικό: Νίκος Αγάθος

Διεύθυνση Παραγωγής: «Ευτοπία»

Ερμηνεύει ο Βαγγέλης Ρόκκος.

Τα εισιτήρια για την παράσταση στο Act κοστίζουν 10 ευρώ και 5 ευρώ τα φοιτητικά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture