Τον θεωρεί ιδανική ευκαιρία για το μέλλον του τόπου.
Υπέρ της υποψηφιότητας του Θάνου Καρπή τάσσεται με ανακοίνωσή της η Κοινότητα Λεοντίου και μάλιστα με πολύ θερμό τρόπο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί την "ιδανική ευκαιρία για τον τόπο μας, που ενωμένος θα αντιμετωπίσει το μέλλον με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, παρακάμπτοντας τις όποιες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος". Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:
"Από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», επισημάναμε ότι το χωροταξικό ήταν μια βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του, αφού πρωταρχικός στόχος θα έπρεπε να είναι η άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και η δυνατότητα της καλύτερης λειτουργίας των νέων Δήμων, τόσο διοικητικά όσο και αναπτυξιακά.
Η Κοινότητα Λεοντίου με απόφασή της, πρότεινε και υποστήριξε τη δημιουργία ενός νέου Δήμου στη δυτική Αχαΐα με βάση τους οδικούς άξονες Πατρών-Καλαβρύτων και Πατρών Τριπόλεως, μέσα απ’ τον οποίο θα έχει τη δυνατότητα να υπάρξει συνέχεια στο έργο που έχει δρομολογηθεί και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, αφού πρόκειται για μια ορεινή περιοχή με όμοια χαρακτηριστικά. Παρ’ ότι στην πρόταση αυτή αντιτάχθηκαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες γειτονικών Δήμων, η ίδρυση του νέου Δήμου Ερυμάνθου δικαίωσε τη στάση μας και ικανοποίησε τις προσδοκίες μας.
Ο νέος αυτός Δήμος είναι μεν μικρός σε πληθυσμό, διαθέτει όμως πλούσια φυσικά πλεονεκτήματα και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές και γερά θεμέλια, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις ιδιαιτερότητές τους.
Η Κοινότητα Λεοντίου με την εφαρμογή του «Καποδίστρια» είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί και να εξυπηρετηθεί από το γειτονικό Δήμο Φαρρών. Παρακολουθήσαμε και διαπιστώσαμε έτσι από κοντά το αξιοθαύμαστο έργο, τις αγωνίες, το όραμα και τις δραστηριότητες του τότε Δημάρχου Θάνου Καρπή, στην προσπάθειά του να οικοδομήσει το νεοσύστατο Δήμο Φαρρών.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θάνου Καρπή για το Δήμο Ερυμάνθου στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, μας γέμισε ελπίδες και ικανοποίηση, αφού πιστεύουμε πως είναι ο πλέον ικανός και δραστήριος για αυτή τη θέση.
Ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση της Αυτοδιοίκησης, με όραμα και σχέδιο για μια περιοχή που γνωρίζει πολύ καλά τα πλεονεκτήματα, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά της. Ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα εργάστηκε με πνεύμα συνεργασίας και δημοκρατικής λειτουργίας, χωρίς τοπικιστικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις.
Μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία, με δημότες που είτε συμμετέχουν σήμερα με οποιονδήποτε τρόπο στα «κοινά», είτε απλά παρακολουθούν, ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας, αποφασίσαμε και προτείνουμε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Θάνου Καρπή στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Η δημιουργία του νέου Δήμου Ερυμάνθου σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα του Θάνου Καρπή, αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για τον τόπο μας, ενωμένο να αντιμετωπίσει το μέλλον με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, παρακάμπτοντας τις όποιες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Η ενότητα και η συσπείρωση θα μας κάνει ισχυρότερους προκειμένου να διεκδικήσουμε απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητά μας.
Με τη βεβαιότητα πως το Λεόντιο θα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές, θα διαμορφώσουμε μαζί το σχέδιο και το όραμα ανάπτυξης της περιοχής μας.
Εμπιστευόμαστε το Θάνο Καρπή, γιατί έχει αποδείξει πως είναι ικανός να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και στις μελλοντικές προκλήσεις.
Εμπιστευόμαστε το Θάνο Καρπή και μαζί θα προχωρήσουμε στην οικοδόμηση του Δήμου Ερυμάνθου.
Κουτρόπουλος Φ. Σωτήρης - πρόεδρος Κοινότητας Λεοντίου
Παναγιωτόπουλος Γεώργιος - αντιπρόεδρος Κοιν. Λεοντίου (Κ.Δ. Δεμεστίχων)
Κριλής Ανδρέας - Κοινοτ. Σύμβουλος Λεοντίου
Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος - Κοινοτ. Σύμβουλος Λεοντίου
Διαμαντόπουλος Γεώργιος - Κοινοτ. Σύμβουλος Λεοντίου
Σολωμός Χρήστος - τέως πρόεδρος Κοινότητας Λεοντίου
Καρβελάς Παναγιώτης - τέως πρόεδρος Κοινότητας Λεοντίου
Μιχαλόπουλος Αντώνης - πάρεδρος Κ.Δ. Δεμεστίχων
Μανέτας Χρήστος - πρόεδρος Συλλόγου Βετεΐκων"
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr