CULTURE

/

«Τα παραμύθια της Νερομάνας» ξεκινούν την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Κρήνη της Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Οι εκδηλώσεις που θα κρατήσουν έως τις 17 Ιουλίου θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις παραμυθιών και αφηγήσεις με ιστορίες της ζωής.

Οι αφηγήσεις με τίτλο «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» θα ξεκινήσουν την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 στις 7 το απόγευμα στη ρεματιά της Νερομάνας, στην καταπράσινη περιοχή της Κρήνης πάνω από το Σαραβάλι Πατρών.

Θα συμμετέχουν οι αφηγητές Άννα Δενδρινού, Γεωργία Καρκάνη, Μαίρη Σιδηρά, Μάρω Γαλάνη, οι μουσικοί Σάκης Μπονέλης, Γεωργία Δουκλιά, Σοφία Δουκλιά και ο εμψυχωτής Κώστας Σωτηρόπουλος

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, η σπουδαία αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη θα αφηγηθεί παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια επίσης στην Κρήνη.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κρήνη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσάτιδας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Μετά από ένα τετραήμερο με μουσικές, τραγούδια, γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα, θα λήξουν την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Παραμυθάδες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, γιαγιάδες και παππούδες αφηγούνται παραμύθια και διηγούνται ιστορίες σε παιδιά και μεγάλους στη ρεματιά της Νερομάνας, σε ξωκλήσια, αγρούς, γραφικά μονοπάτια, γειτονιές, πλατείες και τόπους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ιστορίας.

Οι συναντήσεις γίνονται με βασικό στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας των παραδοσιακών παραμυθιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τον κόσμο, τη γνωριμία και προσέγγιση των νεότερων με τη ζωή και τις εμπειρίες προηγούμενων γενεών, αλλά και την επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση έχει το Πολύεδρο.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture