Το Σωματείο δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με διαφημιζόμενα μπαζάρ
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος που συνδιοργανώνει με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου την ετήσια εκδήλωση ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ή στην πλατεία Κοτζιά, με ανακοίνωσή του, δηλώνει πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκδηλώσεις που διοργανώνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Αθήνα, στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια και τις ονομάζουν bazaar, festival ή παραπλήσια ονόματα. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Ήδη μέσα στον Ιούλιο του 2013 διαφημίζονται bazaar στο κέντρο της Αθήνας και στην Ραφήνα αλλά και Festival Βιβλίου σε εμπορικό στην Κηφισίας.
Το Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος στις εκδηλώσεις ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώνει και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη), ελέγχει πολύ προσεκτικά ώστε οι τιμές που προσφέρονται τα βιβλία να είναι πραγματικά πολύ φθηνές, δηλαδή με έκπτωση από 70% που φτάνει έως και 90% σε σχέση με την αρχική τιμή του βιβλίου.
Συμμετέχουν περισσότερες από 150 εκδοτικές επιχειρήσεις με χιλιάδες τίτλους βιβλίων που προσφέρονται φθηνά στο κοινό, που έχει ανάγκη το βιβλίο τώρα περισσότερο από ποτέ, αλλά εν μέσω οικονομικής κρίσης αδυνατεί να το αποκτήσει.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ.
Οι ιδιωτικές διοργανώσεις τύπου Bazaar ή Festival προσφέρουν βιβλία πολύ λίγων εκδοτικών επιχειρήσεων και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας κανόνας ή έλεγχος των τιμών και το κοινό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στις επιλογές του.
Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από το site του σωματείου www.esebe.gr ή στο τηλέφωνο 2103637426.»
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr