ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε κινητοποιήσεις σήμερα οι γιατροί του «Αγ. Ανδρέα»

Κοινοποίηση
Tweet

Δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας (πρώην ''Άγιος Ανδρέας''), προβαίνοντας σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση, όπως αναφέρουν, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να νομοθετήσει (με απλή τροπολογία νόμου) την δυνατότητα των γιατρών να πληρώνονται και τις Μικτές εφημερίες που πραγματοποιούν και κοστίζουν το 70% της ενεργού εφημερίας.

Σύμφωνα με την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γ. Ν. Πάτρας, κατά την δίωρη στάση εργασίας (10.00-12.00) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, οι γιατροί θα συγκεντρωθούν στην Είσοδο του Νοσοκομείου, στην οδό Πατρών-Κλάους και θα διανείμουν στους διερχόμενους Πολίτες ενημερωτικό δελτίο με τα προβλήματα του Νοσοκομείου, των Ιατρών και των Πολιτών που αναζητάνε υπηρεσίας υγείας σε ένα συρρικνωμένο νοσοκομείο, θύμα της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο που ετοίμασε η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών αναφέρει τα ακόλουθα:

''Πολίτες της Πάτρας, Πολίτες της Αχαΐας,

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Δουλεύουμε στις

Εφημερίες Απλήρωτοι επί 4 Μήνες!

Τα Νοσοκομεία Υποβαθμίζονται, Καταργούνται.

Η Δημόσια Περίθαλψη Κινδυνεύει!

Η Δική σου Περίθαλψη στο Νοσοκομείο,

Κινδυνεύει να καταργηθεί!

Συμπολίτη και Συμπολίτισσα,

Δεν σου Ζητάμε Συγγνώμη, γιατί Δεν Φταίμε.

Σου ΖΗΤΑΜΕ Συμπαράσταση και Κατανόηση!''

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις