Καθώς και αλλαγές στους φόρους ακινήτων
Επιπλέον στοιχεία για να υπολογιστεί με ακρίβεια το κόστος τυχόν μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ζήτησαν οι ελεγκτές της Τρόικα από την ελληνική πλευρά, η οποία έθεσε από την πρώτη στιγμή και πάλι το αίτημα, για να ξεκινήσει άμεσα μία «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου μέσα στο καλοκαίρι, στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν και ενδεχομένως έως τέλος του έτους.
«Περιμένουμε να ολοκληρώσουν την αποτίμηση του αιτήματος, ζήτησαν κάποιες διευκρινίσεις ειδικά για το ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης των ξενοδοχείων» ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου που μετείχε στη δίωρη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.
«Ήταν μια πρώτη συνάντηση, θα υπάρξει και άλλη, ίσως την Τετάρτη. Δεν ελήφθη καμία απόφαση, δεν έκλεισε τίποτε» ανέφερε η ίδια πηγή.
Στην ίδια σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Προς το παρόν δεν φαίνεται να πιέζει η Τρόικα για πρόσθετα μέτρα το 2014-2016 αφού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δεν ετέθη σήμερα θέμα δημοσιονομικού ή χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα.
Στην πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικα, έγινε συζήτηση για το «λάθος» που ομολόγησε το ΔΝΤ. Η ελληνική πλευρά θέλει να αξιοποιήσει υπέρ της τις τριβές μεταξύ των δανειστών, παρόλο που, όταν ρωτήθηκε φεύγοντας ο εκπρόσωπος της Κομσιόν κ. Ματίας Μορς, αν οι σχέσεις των εκπροσώπων της ΕΕ με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Τόμσεν είναι καλές, αυτός απάντησε «ναι».
Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να κλείσει σύντομα η διαπραγμάτευση. Η Τρόικα παρακολουθεί σήμερα τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ θα ενημερωθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη για το σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, που είναι προπαιτούμενο για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ.
Στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη ανέφεραν πως «δεν συζητήθηκε καν η εμπλοκή στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ». Η Τρόικα ζήτησε μια πρώτη ενημέρωση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά αυτά θα απασχολήσουν εκ νέου τις επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr