Στο χώρο των X-Saltibagos στα Ζαρουχλέικα
Μία μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στα ρεμπέτικα τραγούδια της κιθάρας θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στις 21.00 στον πολιτιστικό χώρο των X-Saltibagos, στην Πάτρα. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα "Μπάσο-Καντίνι".
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα σε εκείνο το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου που η ενορχήστρωση είναι βασισμένη στην κιθάρα. Είναι αξιοσημείωτο το πλήθος των κομματιών όπου βασικό σολιστικό όργανο είναι η κιθάρα, πέρα από το γνωστό ρόλο που διαθέτει ως ρυθμική συνοδεία.
Τέτοιες ενορχηστρώσεις χαρακτηρίζουν αρκετές δημιουργίες των Περιστέρη, Σκαρβέλη, Τούντα, Κωστή, κ.α. συνθετών της προπολεμικής γενιάς (1932-1940) ,αλλά και μεταπολεμικά (1946-1952) κατ` εξοχήν κάποια τραγούδια του Μ. Χιώτη.
Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού του ρεπερτορίου θα παρουσιάσουν οι Μπάσο-Καντίνι αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου στον πολιτιστικό χώρο των Χ-Saltibagos, που όπως φανερώνει και το όνομα του σχήματος πρόκειται για ένα μουσικό δίδυμο με κιθάρες ( ρυθμική κιθ: “Μπάσο” και σολιστική κιθ: “Καντίνι” ).
Οι Μπάσο-Καντίνι είναι:
ο Σπύρος Δελέγκος (σολιστική, ρυθμική κιθάρα και τραγούδι) και ο Γιώργος Δορλής (σολιστική, ρυθμική κιθάρα και τραγούδι).
Είσοδος ελεύθερη, έξοδος καπέλο.
Χώρος των Χ-Saltibagos (Αιθέρας), Διομείας 30, Ζαρουχλέικα (στο 164 της Ακρωτηρίου, δεξιά).
Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλ.6946815781.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr