CULTURE

/

Έρχεται ο σεφ Γιάννης Λουκάκος να μαγειρέψει με τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου της Παραλίας Πατρών

Κοινοποίηση
Tweet

Το επόμενο Σάββατο 25 Μαίου 2013 το πρωί στο χώρο "Εις το Έπακρον" στο Μιντιλόγλι

Ο γνωστός μάγειρας Γιάννης Λουκάκος που το ευρύ κοινό γνώρισε και αγάπησε τα τελευταία χρόνια μέσα από την τηλεοπτική του παρουσία σε εκπομπές όπως το Master Chef και τώρα το Dr Cook που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 21.15 από το κανάλι Mega, θα έρθει στην Πάτρα το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο συμπαθής Γιάννης Λουκάκος που το νέο του βιβλίο «Chef από την αρχή για μικρά και μεγάλα “παιδιά” στην κουζίνα» (εκδόσεις Μεταίχμιο) κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο και έχει αγαπηθεί πολύ, θα έρθει το Σάββατο 25 Μαίου 2013 μετά τις 10.30 το πρωί στο «Εις το Έπακρον» στο Μιντιλόγλι όπου και θα μαγειρέψει μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Παραλίας Πατρών.

Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα και τον ερχομό του Γιάννη Λουκάκου έχει ο Πέτρος Ψωμάς και το Πλήρωμα «94» σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο της Παραλίας.

Ο Γιάννης Λουκάκος θα μιλήσει βέβαια και για τα βιβλία του, την τηλεοπτική του εμπειρία, θα μαγειρέψει εννοείται μαζί με τα παιδιά δικές του συνταγές και θα υπογράψει αυτόγραφα σε όσους του το ζητήσουν.

Ο Γιάννης Λουκάκος που διατηρεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας στην περιοχή του Χαλανδρίου μαζί με τον αδελφό του, εμπνεύστηκε το βιβλίο του «Chef από την αρχή» από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό. Ήταν μια μηλόπιτα, που όπως τελικά αποδείχτηκε του άνοιξε τον δρόμο στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αναλογίστηκε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρώτη μαγειρική του απόπειρα, αν υπήρχε τότε ένα βιβλίο επεξηγηματικό, χωρισμένο σε βήματα, με συμβουλές και φωτογραφίες που θα έδειχνε τον δρόμο με τρόπο πιο σαφή. Ταυτόχρονα θυμήθηκε και αρκετούς φίλους του, που αν και δεν είναι πια παιδιά, εξακολουθούν να χρειάζονται καθοδήγηση στην κουζίνα.

Το 2ο βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου «Chef από την αρχή» απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς επίδοξους σεφ, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. Μέσα από το βιβλίο «Chef από την αρχή μικρά και μεγάλα "παιδιά"», οι αναγνώστες προσεγγίζουν με τη βοήθεια του chef Γ. Λουκάκου, πάνω από 50 συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία όλων των αντίστοιχων φωτογραφιών.

Ο Γιάννης Λουκάκος είχε συμμετάσχει και στην κριτική επιτροπή του Junior Master Chef που είχε παρουσιάσει στο Mega η Μαρία Μπεκατώρου. Μέσα από αυτή την εκπομπή, όπως δήλωσε κατάλαβε τις δυνατότητες που έχουν τα μικρά παιδιά στην μαγειρική και την κουζίνα.

Ο 39χρονος μάγειρας έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μεγαλώσει στην Αθήνα, ενώ τελειώνοντας το λύκειο το 1991 επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University, όπου αποφοίτησε το 1996. Άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Αποδείχθηκε ότι η μαγειρική ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι για τον ίδιο και έτσι αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά.

Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America, μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο. Οι σπουδές μαζί με την πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα διήρκεσαν δύο έτη. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο "Waldorf Astoria" και στο εστιατόριο "Park Avenue Cafe". Η εμπειρία του στην γκουρμέ σκηνή της Νέας Υόρκης υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στον χώρο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο "Boschetto" και το 2004 ξεκίνησε να δουλεύει στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants ("Semiramis", "Twentyone", "Periscope"), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχθηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.

Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το άνοιγμα του εστιατορίου "Ψωμί & αλάτι" στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους.

Το προηγούμενο βιβλίο του «Ψωμί και αλάτι: The cookbook» βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από έλληνα συγγραφέα, ενώ το βιβλίο του «Chef από την αρχή» βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο Gourmand 2012 ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής για όλη την οικογένεια.

Στο χώρο της εκδήλωσης στο "Εις το Έπακρον" στο Μιντιλόγλι, πάνω από τα Ροίτικα, θα υπάρχουν και τα βιβλία μαγειρικής του Γιάννη Λουκάκου, με την επιμέλεια και φροντίδα του καταστήματος της Πάτρας "Η Γωνιά του Βιβλίου" (οδός Αγίου Νικολάου 32).

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture