ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσγειώθηκε ο «κλόουν του διαστήματος»

Νασόπουλος Νάσος
Κοινοποίηση
Tweet

Στο Καζακστάν

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο Καζακστάν το διαστημόπλοιο Σογιούζ, που μετέφερε τον «κλόουν του διαστήματος» - όπως αποκαλείται ο Καναδός ιδρυτής του Cirque du soleil Γκι Λαλιμπερτέ - και δύο ακόμη αστροναύτες.

Η προσγείωση έγινε στις στέπες του Καζακστάν (στις 07.31 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό κέντρο ελέγχου της αποστολής.

Ο Λαλιμπερτέ έγινε, έτσι, ο έβδομος τουρίστας του διαστήματος, προσφέροντας στον εαυτό του το εισιτήριο των 35 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πεντηκοστά του γενέθλια.

Ο καναδός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του διάσημου Cirque du Soleil Γκι Λαλιμπερτέ, μπήκε στο διαστημόπλοιο Σογιούζ και πετάχτηκε ως το… Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Λαλιμπερτέ που μετέτρεψε το πάθος του για τα ακροβατικά και τα νούμερα του τσίρκου, σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία της ψυχαγωγίας, ήθελε να εμπνευστεί από τον αβαρή κόσμο του διαστήματος και να προωθήσει τη σημασία της πρόσβασης στο καθαρό νερό στη γη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις