ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βλέπουν εμπολοκή της Marfin στο Βατοπέδι

Κοινοποίηση
Tweet

Δηλώσεις με ειδική σημασία από Τσιρώνη, Τσούκαλη και Δένδια

Εμπλοκή της Marfin στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει τη Μονή με το ποσό των 160.000.000 ευρώ, διαπιστώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Βατοπεδίου Δημήτρης Τσιρώνης. Μάλιστα η Επιτροπή ζητά να διευκρινιστούν οι όροι δανεισμού της Μονής Βατοπεδίου, με επιστολή της.

Η επιστολή στέλνεται έπειτα από πρόταση του επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, Νίκου Δένδια.

Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος εκτίμησε πως «ειδικά η Marfin έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου και με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η προκαταρκτική Επιτροπή αναλυτικότατα».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσιρώνη, «αν δεν είχαν δοθεί από την τράπεζα του κ. Βγενόπουλου 160 εκατομμύρια ευρώ, η Μονή Βατοπεδίου δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε συναλλαγές με πακτωλό χρημάτων και ανταλλαγές με ακίνητα φιλέτα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει: «Εδώ η MARFIN, δίνει το 100% σε μονή. Θα ήταν φρόνιμο να ερωτηθεί με επιστολή μας, η Marfin εάν έλαβε οποιαδήποτε επιπλέον εγγύηση, ή συστατική επιστολή, ώστε να δώσει ισόποσο δάνειο της φερομένης αξίας του ακινήτου, καθώς αυτό ακόμη και στους καλούς καιρούς δεν ήταν σύνηθες. Οι τράπεζες δίνουν 70%, 80%».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις