ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πουλάει το Κράτος ότι έχει για να βρει χρήματα

Κοινοποίηση
Tweet

Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε μέτρα για τη δημιουργία μικρότερου κράτους, τα οποία παράλληλα θα φέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία προχωράει η κυβέρνηση μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος αποκρατικοποπιήσεων. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι υπουργοί, Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, αμέσωα μετά την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση απηύθυνε προσκλητήριο σε ξένους και εγχώριους επενδυτές μέσω ενός προγράμματος μετοχοποιήσεων, αποκρατικοποιήσεων, συμβάσεων παραχώρησης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Κράτους που διατίθενται στους επενδυτές επικεντρώνεται στους τομείς των Μεταφορών (ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια) της Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), της Ενέργειας (ΔΕΗ-ΔΕΣΠΑ, ΕΛΠΕ) των Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ), των Τυχερών Παιγνίων (ΟΠΑΠ, Καζίνο, ΟΔΙΕ) και των Ακινήτων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, Ολυμπιακά Ακίνητα, ακίνητα ΟΣΕ).

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα προβλέπουν, κατά περίπτωση, συμβάσεις, παραχώρησης, είσοδο στρατηγικού επενδυτή, μετοχοποίηση μέσω Χρηματιστηρίου, δημιουργία εταιρειών συμμετοχών, αλλά και πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Για το 2010 πρώτα στον κατάλογο είναι ο ΟΣΕ και τα τυχερά παίγνια, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις θα εξετάζονται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις