CULTURE

/

Τα βιβλία του Θωμά Κοροβίνη "'55" και "Ο γύρος του θανάτου" θα παρουσιαστούν στο Πολύεδρο της Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τρίτη 29/1/2013 το βράδυ

Τα βιβλία του συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη "O γύρος του θανάτου" και «’55» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγρα πρόκειται να παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο Πολύεδρο της Πάτρας την προσεχή Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 στις 20.30.

Το μυθιστόρημα του μάλιστα «’55» που αναφέρεται στον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται να παρουσιαστεί και στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο Ιανός της Σταδίου στις 31 Ιανουαρίου.

Το βιβλίο του «Ο γύρος του θανάτου» είναι ένα δυναμικό δραματικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη (1940-1968), ο οποίος συνελήφθη και εκτελέστηκε ως ο Δράκος του Σέιχ Σου.

Μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές αφηγήσεις εννέα χαρακτηριστικών προσώπων που μιλούν διαφορετικές γλώσσες ανάλογα με τα βιώματα, το χαρακτήρα και το ρόλο που διαδραματίζουν, η αφηγηματική δράση παρακολουθεί το σκηνικό που διαμορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο.

Οι συγκλονιστικές, ωμές καταθέσεις των αφηγητών σκιαγραφούν την ψυχολογία των ανθρώπων και συσχετιζόμενες συνθέτουν το κοινωνικοπολιτικό κλίμα της εποχής ενώ παράλληλα ο μυθιστορηματικός χρόνος παρακολουθεί τον κεντρικό ήρωα φωτίζοντας τις σκοτεινές πτυχές της τραγικής προσωπικότητας του νεαρού Αριστείδη.

Το βιβλίο αυτό κατέκτησε το Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (Συγγραφείς)  για το 2011. Ο Θωμάς Κοροβίνης, φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, έζησε για οχτώ χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Έχει γράψει τα βιβλία: "Τουρκικές παροιμίες", "Κανάλ ντ` Αμούρ", "Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου", "Φαχισέ Τσίκα", "Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες", "Κωνσταντινούπολη - Λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη", "Ο Μάρκος στο χαρέμι". Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Δισκογραφία: Από έβενο κι αχάτη, Φουζουλή: Λεϊλά και Μετζνούν, Τακίμια.

Συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture