Τα πιθανά προβλήματα που εντόπισε το ΔΝΤ
Στην εκθεσή του για το Μνημόνιο Συνεννόησης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εντοπίζει 9 σημεία - κινδύνους που εάν προκύψουν πιθανότατα θα οδηγήσουν σε κατάρευση το τριετές οικονομικό πρόγραμμα σταθερότητας. Συγκεκριμένα οι κίνδυνοι εντοπίζονται:
1. Στην πιθανότητα η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να μην είναι η προβλεπόμενη, αλλά ασθενέστερη.
2. Στην έλλειψη της δυνατότητας υποτίμησης του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.
3. Στην πιθανότητα οι τράπεζες να χρειαστούν περισσότερη στήριξη. Κάτι τέτοιο αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση του δημόσιου χρέους.
4. Στο να μην επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως έχει προβλεφθεί.
5. Στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και στήριξη από την κοινωνία στην εφαρμογή των μέτρων.
6. Στο ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά τα έσοδα από την μείωση των μισθών και από την ύφεση που θα ρίξει και την κατανάλωση.
7. Στο ότι μπορεί η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές από το 2012 και μετά να μην είναι τόσο ομαλή όσο έχει εκτιμηθεί.
8. Στο ότι η συνεργασία ΔΝΤ με ΕΕ-ΕΚΤ μπορεί να φέρει κάποιες περιπλοκές.
9. Στα προβληματικά στατιστικά στοιχεία που παρά τις προσπάθειες βελτίωσής τους από την σημερινή κυβέρνηση, παραμένει αμφίβολη η αξιοπιστία τους.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr