MARIA'S TASTE

/

Σπιτικές καραμελίτσες μέντας!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Γλυκά Νο44

Αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων!

Υλικά

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
12 γρ. φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
40 γρ. κορν φλάουρ
1 φύλλο ζελατίνης
200 ml νερό εμφιαλωμένο

Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μέντας. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη μέντα, την κρυ-
σταλλική ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε μπολ.
Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει και στραγγίζουμε.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύο-
ντας ελαφρά μέχρι να λιώσει. Κατόπιν, αφήνουμε το νερό να κρυώσει.
Το ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα της μέντας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να
γίνουν σαν ζύμη.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βαθιά ορθογώνια πιατέλα στρωμένη με μεμβράνη σιλικόνης.
Μόλις το μίγμα «ξεκουραστεί» και σταθεροποιηθεί, κόβουμε τις καραμελίτσες στο
επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Στρογγυλές, ορθογώνιες ή αστεράκια.

Η συμβουλή του chef: Τις καραμελίτσες μέντας τις σερβίρουμε σαν πτι-φουρ που
θα χαρίσουν μια ξεχωριστά δροσερή επίγευση στο δείπνο μας. Δένουν αρμονικά με
τον καφέ ή το τσάι μας. Τις φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν φρέσκες
για πολύ καιρό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή : agioritikovima

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste