ΑΓΟΡΑ

/

Οι αγορές σφυροκοπούν Ιταλία και Ισπανία

Κοινοποίηση
Tweet

Στα ύψη το κόστος δανεισμού

Νέο σφυροκόπημα δέχονται οι αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας, με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης να εξαπλώνεται. Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσαν οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων, ενώ για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού Δημοσίου έφτασε το 6,50%.

Ελαφρά άνοδο σημείωσε και το κόστος δανεισμού της Γερμανίας μετά την υποβάθμιση της προοπτικής της χώρας από τη Moody's.

Στις 13.10 (ώρα Ελλάδος), το κόστος δανεισμού της Ισπανίας ανερχόταν στα υψηλότερα επίπεδα από τη σύσταση της ευρωζώνης, στο 7,550% έναντι 7,444% που ήταν χθες. Στη σημερινή δημοπρασία βραχυπρόθεσμων τίτλων, η Ισπανία άντλησε 3,05 δισ. ευρώ αλλά με ιδιαίτερα αυξημένο επιτόκιο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως και η περιοχή της Καταλονίας εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτημα στην ισπανική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια, κάτι που οδήγησε το δείκτη Ibex-35 του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης σε βουτιά πάνω από 3% στις 5.987,1 μονάδες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά