CULTURE

/

Κινηματογραφική παρτίδα... πόκερ

Κοινοποίηση
Tweet

Παίζει από αύριο στα Ster Cinemas ο Άλκης Κούρκουλος μαζί με γνωστούς ηθοποιούς

Από αύριο Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες (στην Πάτρα στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε) η νέα ελληνική ταινία «Poker Face» σε σκηνοθεσία του Χρίστου Δήμα και με πρωταγωνιστές πολλούς γνωστούς ηθοποιούς όπως οι Άλκης Κούρκουλος, Εύη Σαουλίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τζένη Θεωνά, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, κ.α.

Επίσης γκεστ εμφανίσεις κάνουν στο φιλμ ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος του «Ράδιο Αρβύλα» και ο τραγουδιστής των Goin Through, Νίκος Βουρλιώτης. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγες μέρες από την εταιρεία Village Films και την N-Orasis στα Village Cinemas, στο Φάληρο.

Σύμφωνα με το σενάριο της Άσπας Καλλιάνη, η Νίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς. Όχι, δεν γεννήθηκε έτσι. Ήταν το παιδί θαύμα. Είχε το “Χάρισμα”, προς μεγάλη χαρά του πατέρα της Φανούρη και της παρέας του, που ζούσαν από τον τζόγο. Τι ήταν το Χάρισμα; Ένα λούτρινο παπαγαλάκι και γούρι της Νίκης, όταν ήταν μικρή.

Μέχρι τη μέρα που της το έκλεψε, ένας παιδικός της φίλος. Από εκείνη την ημέρα, τόσο τη Νίκη, όσο και τον πατέρα της, μόνο τυχερούς δεν τους λες. Χρεοκοπία και φυλακή για τον τζογαδόρο μπαμπά και μια σειρά από ατυχή γεγονότα να τους συμβαίνουν διαρκώς.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Νίκη εργάζεται σε ένα life style περιοδικό. Όταν η εκδότρια του περιοδικού, της ζητά να πάρει συνέντευξη από έναν  πρωταθλητή του πόκερ, η τύχη της φαίνεται να αλλάζει και πολύ σύντομα, η Νίκη θα συνειδητοποιήσει ότι ο πρωταθλητής του Poker, ένας τύπος που ζει από το συγκεκριμένο «άθλημα» είναι ένας… παλιός της γνωστός. Και επιπλέον, έχει και κάτι που της ανήκει.

Τότε θα ξεκινήσει μεταξύ τους, μια ιδιόμορφη σχέση, κάτι σαν παρτίδα Poker. Ένα δυνατό παιχνίδι στρατηγικής. Μπλοφάρουν, ποντάρουν, ρεφάρουν, τζογάρουν και παίζουν… τα ρέστα τους στο τελικό τραπέζι του ελληνικού τουρνουά Poker, στην απόλυτη μονομαχία των δύο φύλων.

Το «Poker Face» αποτελεί την καινούρια ταινία του Χρίστου Δήμα δύο χρόνια μετά από την υπερεπιτυχημένη εμπορικά και καλλιτεχνικά «Νήσο» ( τη συνέχεια της «Νήσου» ως γνωστό τη σκηνοθέτησε τελικά ο Πατρινός Αντώνης Αγγελόπουλος).

Ο Χρίστος Δήμας έχει γεννηθεί στην Ελευσίνα το 1969. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε σεμινάρια κινηματογραφίας στη Φινλανδία και την Ολλανδία. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης στην Αμερική και σε ταινίες μεγάλου μήκους γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών. Έχει επίσης εργαστεί ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στη σειρά του Alpha «Κόκκινος Κύκλος» σε συνεργασία με τον Πάνο Κοκκινόπουλο ενώ η 1η μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο «Ακροβάτες του Κήπου» το 1995 πήρε καλές κριτικές.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture