ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σαμαράς:O Βενιζέλος συντάκτης και εκτελεστής του μνημονίου

Κοινοποίηση
Tweet

Υποστηρίζει ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταργηθεί

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και όχι ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις, λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας». Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την Αριστερά ότι επιδιώκει να κλέψει την ψήφο των πολιτών, προτάσσοντας σενάρια περί προσυμφωνημένης μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος για τις θέσεις που διατύπωσε η ΝΔ τα δυόμισι τελευταία χρόνια για την κρίση.

Τι λέει για την Αχαία και τα μεγάλα έργα

Συνέντευξη στους Νίκο Σύφαντο & Μιχάλη Βασιλάκη

Τις τελευταίες μέρες η προεκλογική αντιπαράθεση, στριφογυρίζει γύρω από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος μιλά για συγκυβέρνηση. Τι απαντάτε;

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και όχι ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις. Χρειάζεται εκλεγμένο Πρωθυπουργό, που να αντλεί τη δύναμή του από την ίδια την κοινωνία. Κάθε άλλο μπορεί να σημαίνει αβεβαιότητα, αστάθεια, ακυβερνησία. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Αδύναμες κυβερνήσεις δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με τους εταίρους μας. Δεν μπορούν να αποφασίζουν γρήγορα. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, πιεστικές ανάγκες της πατρίδας μας. Οπως έχω πει, πολλές φορές, στις δύσκολες αυτές ώρες, ο τόπος δεν κυβερνιέται με «σπασμένο τηλέφωνο». Ούτε μπορεί να αναλώνεται σε διακομματικά παζάρια για καρέκλες και αξιώματα.

Τι απαντάτε στα κόμματα της Αριστεράς που σας κατηγορούν για προσυμφωνημένη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;

Προσπαθούν - όπως το κάνουν και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ - να θολώσουν τα νερά, να παρασύρουν τους πολίτες, να κλέψουν την ψήφο τους. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως! Γιατί εμείς από την αρχή αντιταχθήκαμε στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, αναπτύξαμε μια άλλη πολιτική, που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας και παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση με συγκυβερνήτη το ΠΑΣΟΚ, που την οδήγησε στην κρίση. Ούτε μπορεί να διερευνηθούν οι ευθύνες για το μνημόνιο, αν οι αποφάσεις εξαρτώνται από εκείνους που οδήγησαν στο μνημόνιο. Και μην ξεχνάτε, ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν όχι μόνο ως υπουργός, αλλά και ως νομικός βασικός συντάκτης, επόπτης και εκτελεστής του μνημονίου.

Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που βιώνει το πολιτικό σύστημα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο απογοητευμένος ψηφοφόρος της ΝΔ; Σας αρκεί το επιχείρημα ότι o πολίτης δεν έχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση;

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τη δυσπιστία του κόσμου στο πολιτικό σύστημα. Ομως, ό,τι έχουμε πει στα δυόμισι τελευταία χρόνια, δικαιώθηκε στο ακέραιο. Οι προτάσεις μας υιοθετούνται ακόμη και από εκείνους που δεν ήθελαν ούτε καν να τις ακούσουν. Και βέβαια, δεν μοιράζουμε ψεύτικες και ανέφικτες υποσχέσεις. Αποδείξαμε στην πράξη πως ό,τι λέμε το εννοούμε.

 

Για το χαράτσι της ΔΕΗ ο Αντώνης Σαμαράς λέει: "Το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταργηθεί. Έχουμε πει ότι για την ακίνητη περιουσία θα ισχύσει ένας και μόνο φόρος που θα είναι πιο δίκαιος.

Για τα μεγάλα έργα στην περιοχή: Άμεση προτεραιότητά μας είναι να ξεκινήσουν ξανά τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και σταμάτησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση των ΣΔΙΤ, αλλά και των δυνατοτήτων που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα αποτελέσουν τους μοχλούς για την επανεκκίνηση των έργων αυτών. Οι υποδομές εγκαταλείφθηκαν στην Ελλάδα για δυόμιση χρόνια. Τώρα τα έργα θα ξαναρχίσουν αμέσως.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις