MARIA'S TASTE

/

Ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο11

Μια εναλλακτική συνταγή για ψαρόσουπα για να ξεφύγουμε από την παραδοσιακή με το αβγολέμονο.

Υλικά

1 κιλό ψάρι ή ψάρια για σούπα (βακαλάο, σκορπίνες κ.α ό,τι βρείτε φρέσκο, συμβουλευτείτε τον ψαρά σας και ζητήστε του να σας τα καθαρίσει)

3-4 μεσαίες πατάτες

2 καρότα

1 κρεμμύδι ξερό

1 κολοκύθι

1 ματσάκι σέλινο

Ελαιόλαδο

Χυμό από 1-2 λεμόνια

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό (3/4 της κατσαρόλας) βράζουμε τα λαχανικά μας όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει το ψάρι ή τα ψάρια μας.

Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα κρατώντας το ζωμό και το ξεκοκκαλίζουμε  για να έτοιμο να προστεθεί μετά στη βελουτέ μας.

Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αλέθουμε σταδιακά στο Multi προσθέτοντας λίγο ζωμό από την κατσαρόλα αν χρειάζεται.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αλεσμένα μας λαχανικά στην κατσαρόλα με το ζωμό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Εάν τη θέλουμε πιο πηχτή μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσουμε λίγο ζωμό.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, πιπέρι, ακόμα αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε ρίχνοντας μέσα το καθαρισμένο μας ψάρι.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste