MARIA'S TASTE

/

Η τυρόπιτα της μαμάς μου!

Κακαβάνη Μαρία
Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Πίτες

Δεν θα μπορούσα να την ονομάσω αλλιώς καθώς την έμαθα από τη μαμά μου! Τη φτιάχνει πάντα σε τραπέζια και γιορτές και γίνεται πάντα ανάρπαστη! Δεν έχει φύλλο, είναι γρήγορη από απλά υλικά και πεντανόστιμη!

Τρώγεται τόσο ζεστή όσο και κρύα, δεν λερώνει και δεν αφήνει υπόλοιπα.

Υλικά

250 γρ. φυτικό βούτυρο

4-5 αβγά (ανάλογα το μέγεθος)

250 γρ γιαούρτι  250 γρ αλεύρι (μια κούπα του καφέ)  500-600 γρ τυριά διάφορα τριμμένα

Η μαμά μου χρησιμοποιεί συνήθως φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κασέρι και γκούντα (τη φέτα την θρυμματίζουμε με το χέρι), Πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε λίγο από το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. (Διαστάσεις 35x22 περίπου. Καλύτερα να είναι διάφανο πυρέξ για να μπορούμε να παρακολουθούμε το ψήσιμο της πίτας πάνω κάτω). Το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει αλλά όχι να βράσει. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αβγά, το γιαούρτι, το αλεύρι και το πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο το μείγμα.  Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και βάζουμε το μείγμα στο ταψί μας.

Ψήνουμε στο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα, στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 35-40 λεπτά περίπου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste