ΑΓΟΡΑ

/

«Πικρίζει» το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: δείτε το κόστος

Κοινοποίηση
Tweet

το κόστος για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι έως 20% μεγαλύτερο από πέρυσι

Στο… ύψος τους κρατιούνται οι τιμές στα περισσότερα σαρακοστιανά την ώρα που το εισόδημα πάει όλο και πιο κάτω. Σύμφωνα με ενώσεις καταναλωτών, το κόστος για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι έως 20% μεγαλύτερο από πέρυσι.

Οι αυξήσεις σε κάποια προϊόντα φτάνουν έως και το 52,88% (γαρίδες μεγάλες), ενώ το τουρσί «τσίμπησε» 47,93% επιπλέον και το χταποδάκι 12,5%. Αυξήσεις υπάρχουν επίσης στον ταραμά, την μελιτζανοσαλάτα και τις ελιές Καλαμών, ενώ μειωμένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές σε καλαμάρια, σουπιές, μικρές γαρίδες και συσκευασμέναμύδια.

Ενδεικτικά, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Καλαμάρια: από 6,99 έως 15 ευρώ το κιλό

Θράψαλα: από 3,99 ευρώ

Μύδια: από 3,98 ευρώ

Γαρίδες: από 7,5 μέχρι 35 ευρώ το κιλό

Καραβίδες: από 12 έως 38 ευρώ το κιλό

Χαλβάς : από 5,95 μέχρι 10 ευρώ

Ταραμάς : από 4 έως 12 ευρώ

Ελιές: μεταξύ 3 και 5,90 ευρώ

Ντομάτα: από 0,80 ευρώ

Αγγούρι: από 0,60 ευρώ

Μαρούλι: από 0,60 ευρώ

Πατάτες: από 0,70 ευρώ

Η τιμή της λαγάνας αναμένεται να «παίξει» μεταξύ 2,50 και 3 ευρώ, ενώ τα φρούτα εποχής (μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια) κοστίζουν από 1,40 ευρώ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά